Григор Димитров не впечатли с изявите си по време на

...
Григор Димитров не впечатли с изявите си по време на
Коментари Харесай

Дежа вю: Григор започва срещу същия съперник на втори пореден турнир от Шлема

Григор Димитров не впечатли с изявите си по време на плануваните си подгряващи шампионати преди US Open, заради което през актуалната седмица одобри „ уайлдкард “ за конкуренцията от категория АТР 250 в Уинстън Сейлъм. За страдание обаче, присъединяване му приключи по допустимо най-неприятния метод, защото още в откриващия си дуел против Доминик Тийм на българина му прилоша и той взе решение да се откаже от срещата.

Днес обаче най-хубавият ни тенисист успокои почитателите, съобщавайки, че към този момент се възвръща след случилото се и ще бъде подготвен за идното Открито състезание на Съединени американски щати, което започва идния понеделник. Родният ни представител е подложен под номер 18 в схемата, което значи, че няма да срещне подложен играч до третия кръг.

Димитров ще открие акцията си с дуел против представителя на домакините Стив Джонсън, с който до този миг имат общо 8 изиграни срещи, като салдото е в интерес на българина, който води с 5:3 победи. Любопитното е, че жребият опълчва двамата на старта на втори следващ шампионат от Големия шлем, откакто доскоро повече от месец се срещнаха в първия стадий на Уимбълдън, когато българинът бе заставен да се откаже от мача прибързано.

При победа за хасковлията следва конфликт с спечелилия от дуела сред 21-годишния локален гений Брандън Накашима, заемащ 69-ата позиция в ранглистата, и състезател, тръгнал от квалификациите. Ако успее да се оправи и с това предизвикателство, то първата ни ракета би могъл да се изправи против международния №13 Яник Синер, който е и най-близо поставеният тенисист до нашия съотечественик.

При вероятно постигане до осминафиналите Григор може да срещне някого всред Хуберт Хуркач и Лоренцо Музети, а в четвъртфиналите най-вероятно ще го чака третият подложен в схемата Карлос Алкарас.

Carlos Alcaraz has young stars Jannik Sinner and Borna Coric in his quarter of the draw.
— US Open Tennis (@usopen)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР