Григор Димитров не успя и при третия си опит да

...
Григор Димитров не успя и при третия си опит да
Коментари Харесай

Григор се бори, но загуби от Медведев

Григор Димитров не съумя и при третия си опит да стигне край в шампионат от Големия шлем. Българинът загуби полуфинала на US Open от Даниил Медведев след 2 часа и 40 минути. Руснакът завоюва след 7-6, 6-4, 6-3. Това е четвърти следващ край за него и първия от Големия шлем. Негов противник там ще бъде победетелят от конфликта сред Рафаел Надал и Матео Беретини.
Сервисът – огромният проблем на Григор
Българинът имаше доста ниска успеваемост на първия си сервис – под 50%. И може би като знак, той позволи пробив още в първия си сервис гейм. Медведев по-късно поведе с 2-0, само че българинът взе идващите три гейма, с цел да поведе с 3-2. Медведев изравни, само че в играта на хасковлията несъмнено имаше подтик. Той взимаше с лекост сервисите си и стигна до 6-5. Той даже имаше сет точка, само че руснакът оцеля и вкара сета в тайбрек. В него Гришо направи минибрейк, само че след това противникът му поведе с 4-2. Нещата стигнаха до 5-5, само че нашенецът сбърка. При това не един път, а два пъти подред и Медведев завоюва с 6-7.

Вторият сет стартира с пробив в интерес на Григор. 23-годишният руснак обаче незабавно до върна. При 1-2 Медведев направи нов пробив, само че българинът незабавно го върна за 2-3. Двамата взимата сервисите си до 4-4. Тогава Гришо сътвори големи проблеми на противника си. Двамата направиха и най-дългото разиграване с шампионата – 39 удара. Медведев обаче удържа, а по-късно и проби – 4-6 и втори сет за него.

В третия сет и двамата започнаха с по сервис гейм на нула. Димитров поведе с 30-0, само че руснакът завоюва четири следващи точки. После той съумя и да пробие – 3-1 и завоюва идващото си подаване за 4-1. В осмия гейм Григор трябваше да избавя два мачбола и той се оправи с доста темперамент – 3-5. Той обаче нямаше отговор на мощната игра на Медведев и руснакът завоюва идващия гейм при третия си мачпойнт.

На трибуните бяха и доста звезди. Между тях тенис легендите Джими Конърс и Мартина Навратилова, великият Уейн Грецки и Линдзи Вон.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР