Григор Димитров не успя да спечели за втори път в

...
Григор Димитров не успя да спечели за втори път в
Коментари Харесай

Григор Димитров остъпи на Дел Потро на финала в Стокхолм


Григор Димитров не съумя да завоюва за повторно в своята кариера купата на тенис шампионата от сериите ATP 250 в Стокхолм. Това стана факт, откакто на финала първата ни ракета позволи проваляне от миналогодишния първенец в конкуренцията Хуан Мартин дел Потро. Така осмият в международната класация българин пропусна отлична опция да завоюва четвърта купа през този сезон, откакто по-рано стори това в Бризбън, София и на Мастърса в Синсинати.

Аржентинският тенисист надви с 6-4, 6-2 за 83 минути игра, с което записа и шестата си победа от осем изиграни мача сред двамата тенисисти и по този начин завоюва и своята 20-та кариерна купа.

Срещата стартира неприятно за поставения под номер 1 в схемата българин, който още в първото си подаване трябваше да избавя две точки за пробив. Първата ни ракета обаче сподели ужасно самообладание и с помощта на положителния си начален удар удържа подаването си за 1:0.

Впоследствие двамата тенисисти печелеха относително елементарно своите подавания до петия гейм, в който Кулата от Тандил съумя да осъществя пробив, с цел да поведе с 3-2. Още в ответния гейм хасковлията получи добра опция да върне брейка, само че Дел Потро показва темперамент и съумя да задържи подаването си. До края на сета миналогодишният първенец не позволи никакви съмнения в играта си и след 42 минути игра затвори първата част с 6-4.

Вторият сет стартира по подобен метод с първия, откакто Григор още веднъж позволи спад в играта си, която очевидно не му спореше в днешния ден. Аржентинският му противник мигновено се възползва, с цел да стигне до нов пробив за 2-1.

В последвалия гейм хасковлията още веднъж получи отлична опция да понижи изоставането си, повеждайки с 40:15. Кулата от Тандил обаче още веднъж показва забележителна душeвност и съумя да измъкне подаването си, с цел да поведе с 3-1. Колебливата игра на първата ни ракета продължи с осезаема скорост да се настанява на корта, което разумно докара и до нов пробив за аржентинеца в седмия гейм.

Това разреши на първенеца от предходната година да сервира за спечелването на купата. В последна сметка Дел Потро бе непогрешим и след час и 23 минути игра победи за повторно в своята кариера в конкуренцията в Стокхолм.

През идната седмица Григор ще вземе присъединяване на шампионата в зала във Виена, който е от категорията ATP 500. Българинът е подложен под номер 3 в главната скица и при триумф на старта, във втори кръг ще срещне спечелилия от дуела сред Кайл Едмънд или Давид Ферер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР