Григор Димитров не успя да се класира за полуфиналите на

...
Григор Димитров не успя да се класира за полуфиналите на
Коментари Харесай

Григор отново не успя да реши ребуса Надал


Григор Димитров не съумя да се класира за полуфиналите на Мастърс шампионата в Шанхай, Китай. В извънреден конфликт, траял повече от 2 часа и половина, най-хубавият ни тенисист отстъпи на международния номер 1 Рафаел Надал с 4-6, 7-6 (4), 3-6. Това бе 11-и дуел сред двамата, като испанецът записа десетата си победа и общо трета над Григор през годината. За последно двамата се срещнаха предходната седмица – на полуфиналите в Пекин, където Матодора още веднъж бе краен победител.

Двамата демонстрираха страхотна игра в първия сет, който бе извънредно равносилен. Първи късмет да пробие имаше Григор, само че Надал съумя да удържи подаването си. Разковничето в сета пристигна в деветия гейм, когато испанецът поведе с 0-40, получавайки три благоприятни условия за пробив. Въпреки че първата ни ракета съумя да изравни до 40-40, в последна сметка международният номер 1 проби уверено за 5-4, а след това затвори сета на собствен сервис.

Вторият сет още веднъж бе извънредно равносилен, като и двамата тенисисти бяха доста солидни в своите сервис геймове и закономерно пробиви липсваха. В тайбрека, макар че изоставаше с ранен минипробив, Григор съумя да направи цялостен поврат и след страхотна игра да завоюва сета след 7-4 в своя изгода.

В решителната трета част равнището на тениса, демонстриран от двамата, продължи да е доста високо. В четвъртия гейм Димитров първи получи опция да пробие, само че Надал отрази брейкбола. За страдание в ответния гейм първата ни ракета позволи спад в играта си и след няколко непредизвикани неточности разреши на Матадора да пробие. Надал затвърди преднината си на собствен сервис и поведе с 5-2. Въпреки че не се съобщи до последно, Гришо трябвапе да одобри загубата, която пристигна след 6-3 в интерес на неговия противник.

Въпреки провалянето, с достигането си до четвъртфиналите хасковлията записа най-хубавото си показване в Шанхай.

От своя страна Надал продължава на полуфиналите, където негов противник ще е хърватинът Марин Чилич, който по-рано през днешния ден се оправи с 2-0 сета на Алберт Рамос Виньолас. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР