Григор Димитров не успя да се класира за финала на

...
Григор Димитров не успя да се класира за финала на
Коментари Харесай

Григор не успя да пребори Надал в Монте Карло

Григор Димитров не съумя да се класира за финала на Мастърс шампионата на червени кортове в Монте Карло с награден фонд 4.9 милиона евро. На полуфиналите най-хубавият ни тенисист отстъпи на международния номер 1 и 10-кратен първенец в шампионата Рафаел Надал с 4-6, 1-6 за час 31 минути игра. Това бе 12-и дуел сред двамата, като испанецът продължава да господства съществено в директните конфликти посред им, записвайки 11-а победа над първата ни ракета.

Двубоят на Централния корт стартира на доста високи обороти, като Надал завоюва мъчно подаването си за 1-0. Впоследствие обаче Матадора от Манакор съумя да пробие сервис гейма на Григор и да поведе с 2-0, а по-късно да затвърди задатъка си за 3-0. Григор обаче показва борбеност и неотстъпчивост и след доста солидна игра бързо съумя да изравни резултата до 3-3. За страдание първата ни ракета се пропука в края на сета, допускайки да бъде продънен в десетия гейм за 6-4 в интерес на Надал.

Спечеленият сет даде в допълнение успокоение на лидера в схемата, който притискаше Григор при всеки комфортен случай. От своя страна Димитров не успяваше да намира точните удари, с които да затрудни своя противник и след два ранни пробива бе в позицията на догонващ – 0-4. До края испанецът не изпусна водачеството и се поздрави с триумфа след 6-1, класирайки се за своя 12-и край в Княжеството. В разногласието за купата на следващия ден Надал ще срещне спечелилия от дуела сред третия подложен Александър Звевер и японеца Кей Нишикори. От своя страна с достигането си до полуфиналите Григор записа най-хубавото си класиране в Монте Карло. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР