Григор Димитров не можа да се представи по най-добрия възможен

...
Григор Димитров не можа да се представи по най-добрия възможен
Коментари Харесай

Жребият в Барселона: Григор с приемлив старт; отново попадна в една четвъртина с Циципас

Григор Димитров не можа да се показа по най-хубавия вероятен метод на Мастърса в Монте Карло, откакто отстъпи още във втория кръг на Иржи Лехечка и по този начин ще напусне топ 30 на света, имайки поради, че зашитаваше полуфинал от предишния сезон. Българинът обаче ще има бърза опция да се поправи, тъй като от идния понеделник стартира присъединяване си в ATP 500 конкуренцията в Барселона, където може да се похвали единствено с един доближат 1/4-финал при петте си участия.

Преди малко пък жребият за главната скица беше изтеглен. Първата ни ракета е подложен под номер 11 и ще почива на старта, а във втори кръг го чака среща с един всред Емилио Гомес (световен номер 121) и ветерана Алберт Рамос-Виньолас (световен номер 50). Колумбиецът е на 31 години и напълно неотдавна за пръв път дебютира в топ 100 на света, като има единствено едно влизане във финалната осмица на ATP съревнование в своята кариера и разумно в никакъв случай не се е срещал с Димитров.

Визитката на локалния представител е надалеч по-богата и в нея можем да разпознаваем цели четири трофеи върху алена настилка на равнище ATP. Освен това Рамос е достигал до финала на Мастърса в Монте Карло, само че от дълго време е надалеч от най-хубавата си форма и през сезона има баланс от 4 победи от 12 загуби, а Григор води с 2:1 в директните си срещи с него.

При вероятно постигане до четвъртфиналите, то българинът евентуално още веднъж ще би трябвало да премери сили с Алекс Де Минор, когато надигра извънредно трагично, с цел да продължи към 1/2-финалите в Ротердам. Водач на тази четвъртина е Стефанос Циципас, от който родният ни представител беше спрян в миналогодишното издание на шампионата, а в долната половина място откри още и Яник Синер.

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР