Григор Димитров не можа да се поздрави със своята първа

...
Григор Димитров не можа да се поздрави със своята първа
Коментари Харесай

Титлата в Женева остана мираж: Григор се бори в първия сет, но Джари се оказа твърде силен

Григор Димитров не можа да се поздрави със своята първа купа от шест години насам. Българинът имаше тежката задача да се изправи против Николас Джари във финалния конфликт на ATP 250 конкуренцията в Женева и не откри противопоставяне на мощната игра от страна на чилиеца, който се наложи с крайното 7:6(1) 6:1. Все отново можем само да поздравим най-хубавия български тенисист за неговото показване в хода на седмицата, имайки поради достигането му до дебютен край от 2018-а година насам и множеството страхотни моменти, с които ни подари. За Григор в този момент следва пътешестване в посока Париж, където в понеделник или вторник ще стартира присъединяване си с мач против Тимофей Скатов, а мощните изяви в Женева ще го върнат назад в топ 30 на света.

Григор откри срещата с праволинеен сервис гейм, а след това затрудни съществено своя противник от ретур и даже имаше точка за пробив, само че Джари предложи доста първокласен сервис и краткотрайно се измъкна от сложната обстановка. Впоследствие чилиецът заложи на начален удар в тялото на българина, само че Димитров се оправи на посрещане и разполагаше с нов брейкбол, но още веднъж южноамериканецът можеше да разчита на първото си подаване и в последна сметка изравни резултата.

Веднага напрeжението се придвижи в полето на хасковлията, защото непоставеният тенисист извърши страховит ъпроуч, с чиято помощ получи късмет да отмъкне сервиса на нашия съотечественик и незабавно се възползва, пласирайки великолепен печеливш бекхенд по правата. Началният удар на международния номер 54 продължаваше да работи безотказно и той затвърди взетото преимущество скоропостижно. Последва отговарящ отговор от ракетата на нашия съотечественик, който изригна с форхенд уинър и праволинеен смач, с цел да понижи изоставането си до 2:3. Родният ни представител продължаваше да работи с високо равнище на експанзия, само че на два пъти пропусна с малко линиите при опитите за дланов удар по правата, което разреши на Джари да премине сполучливо през следващия си сервис гейм.

Наред бяха шест следващи точки в актива на хасковлията, които го приближиха до постигането на паритет в резултата, единствено че чилиецът сподели по-голяма непоклатимост в идващите разигравания и се снабди с геймбол. Следващата точка привидно завърши с ас на някогашния финалист, само че основният арбитър не беше на същото мнение и последва преиграване на точката, а малко по-късно към този момент Григор се възползва от нервността на своя противник, който позволи две следващи двойни неточности и по този начин се стигна до 4:4.

В идващите минути станахме очевидци на цялостна доминация от сервиращите и разумно се стигна до тайбрек. Там някогашният номер три откри точките с гръмотевичен завършващ удар от форхенд, но оттова насетне не взе нито едно разиграване повече и откриващата част бе завоювана от носителя на трофея в Сантяго.

Джари изглеждаше безпределно убеден в началните минути на втората част, до момента в който Гришо като че ли още мислеше за изгубения първи сет и самичък сервира пробива на противника си, допускайки четири следващи непредизвикани неточности. Димитров изглеждаше изцяло изцеден от множеството тежки дуели през седмицата и просто не показваше религия в това, че може да обърне срещата, а по-нискоранкираният тенисист се възползва от обстановката и не след дълго имаше действителна заплаха да забележим удвояване на задатъка в интерес на южноамериканеца.

Нашият съотечественик пък тотално се изключи от събитията на корта и пласира рутинно стоп воле в центъра на мрежата, а оттова насетне чилиецът контролираше напълно събитията на корта и отпусна единствено още един гейм на четвъртия подложен, трансформирайки се в новия първенец на конкуренцията в Женева.

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР