Григор Димитров не изигра особено убедителен мач, но се класира

...
Григор Димитров не изигра особено убедителен мач, но се класира
Коментари Харесай

Григор Димитров закръгли победите на 400

Григор Димитров не изигра изключително безапелационен мач, само че се класира без изгубен сет за 1/4-финалите на тенис шампионата в Чънду (Китай, $1,15 млн.). Като подложен под №3 в схемата от категория " АТР 250 " първата ни ракета (№20 в света) по право почива на старта, а във II кръг тази заран отстрани Хуан Пабло Варияс с 6:3, 6:4. За най-хубавия български тенисист в историята това беше юбилейна победа №400 в професионалния тур.

" Много съм благополучен още веднъж да съм тук и да играя пред вас. Феновете бяха невероятни през цялата седмица. Последните години бяха сложни за всички. Радвам се, че се завърнах, а още повече - че го направих с победа. Чудесно е да видя някои познати лица. Феновете са страхотни и в действителност се веселя, че започнах сполучливо шампионата ", показа някогашният №3 в света в ТВ Интервюто на корта.

Запитан за постигнатите 400 победи, Димитров отговори с усмивка: " Почти се просълзих. Честно казано, не бях наясно с тази статистика. Годината за мен досега е много луда. Чувствам се преклонен. След толкоз доста години в тура постоянно е особено да запишеш сходно достижение. Да имам 400 ATP победи е нещо в действителност превъзходно. Много съм благополучен. "

Мачът трябваше да се играе още през вчерашния ден, само че поради дъждовно време в китайския град беше отсрочен за през днешния ден. Въпреки общоприетия резултат играта на централния корт продължи съвсем час и половина, откакто 32-годишният българин мъчно затвърждаваше превъзходството си над 27-годишния перуанец и пропусна да запише доста по-изразителен триумф в въобще първата среща посред им.

И в двата сета Григор повеждаше с пробив и допускаше рибрейк. В първата част това се случи даже два пъти, като едвам след третия брейк в подаването на Варияс нашият топ тенисист съумя да затвори сета. Във втората част обстановката се повтори още един път, като този път след втория пробив Димитров постави точка на разногласието след 1:26 ч.

На 1/4-финалите българинът ще се изправи против австралиеца Кристофър О`Конъл, който още през вчерашния ден завоюва своя мач против Таро Даниел (Япония) - 7:6 (10), 6:4. Това ще е трети мач сред двамата, като хасковлията е спечелил и двата предходни - на Australian Open през 2017 година и на " АТР 250 " този сезон в Женева.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР