Григор Димитров не бе в позицията на фаворит, влизайки в

...
Григор Димитров не бе в позицията на фаворит, влизайки в
Коментари Харесай

Инфографика: Победата на Димитров над Рууд в цифри


Григор Димитров не бе в позицията на любимец, влизайки в осминафиналния си дуел в Монте Карло. Срещу него предстоеше да се изправи Каспър Рууд – №7 в света, който таман бе играл край в Маями и се завръщаше на обичания клей.

Въпреки това първата ни ракета изигра доста постоянен мач, задържа високо движение през цялата среща и се възползва от съмненията на противника си.

Ето по какъв начин протече конфликта през погледа на статистиката:

Няма по какъв начин да не отбележим, че норвежецът не изигра най-силния си дуел и позволи голям брой неточности :

Още от първата точка Рууд атакуваше главно бекхенда на Димитров . Днес обаче най-хубавият ни тенисист не се пречупи от тази своя страна, която всекидневно е по-уязвима за него.

Записа единствено 9 непредизвикани неточности от бекхенд на фона на непрестанния обстрел, под който бе подложен, а в същото време записа и 4 уинъра, някои от които – брилянтни минаващи удари във значими моменти.

В същото време Рууд разчиташе напълно на форхенда си, който през днешния ден го съобщи:

Да, бекхендът бе постоянен и това се оказа основно, само че имаше един съставен елемент от играта на Димитров, който бе даже още по-голям за развоя на конфликта. Българинът завоюва 93% от точките, които изигра на първи сервис и даде единствено два брейкбола на съперника – в края на първия сет в единствения гейм, в който смъкна за миг равнището.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР