Григор Димитров най-после в последния състезателен ден от първия кръг

...
Григор Димитров най-после в последния състезателен ден от първия кръг
Коментари Харесай

Следващият съперник пред Григор: Любимец на публиката с победа над Федерер и титла от АО

Григор Димитров най-сетне в последния спортен ден от първия кръг на Откритото състезание на Австралия имаше опция да открие акцията си в конкуренцията, като го направи по повече от успешен метод, надделявайки неуместния си противник Мартон Фучович с крайното 4:6 6:3 7:6(1) 6:2 в конфликт, траял 3 часа и 27 минути. С това най-хубавият български тенисист си подсигурява място във втория кръг на Аустрелиън Оупън, като преди малко научи името на идващия си конкурент в шампионата - Танаси Кокинакис, който прекара цели 4 часа и 20 минути на корта, с цел да победи в петсетова борба, приключила със супертайбрек, против Себастиан Офнер след 7:6(1) 2:6 6:7(4) 6:1 7:6(8).

По този метод първенецът в Бризбейн и австралиецът оформиха двубой между тях във втория стадий на надпреварата, като въпросният дуел се явява тяхна дебютна за съперничеството им среща, което в допълнение би усложнило задачата пред родния ни представител. 27-годишният локален любим все още е ранкиран под номер 80 в международната класация, до момента в който рекордното му класиране датира от юни 2023-та, когато заема 65-ото място в подреждането, само че от него миг насам качеството в резултатите му спадна фрапантно и той в даден стадий от сезона се наложи да заиграе даже на Чаланджър сцената.

Кокинакис с изключение на всичко може да се похвали и с една купа на равнище АТР в сбирката си, откакто преди 24 месеца победи в родния си град Аделаида, освен това взимайки присъединяване чрез " уайлд кард " в надпреварата. Австралиецът също по този начин може да се похвали с достижение, за което мнозина просто мечтаят, а точно победа над именития Роджър Федерер, който детронира от трона на Мастърса в Маями през към този момент далечната 2018-а, когато Танаси е към момента 19-годишен, преди след това травмите да спрат възхода в развиването му.

Коки още може да назова себе си и първенец от Аустрелиън Оупън, откакто преди две години дружно с най-хубавия си другар - Ник Кирьос, сплотиха сили за шампионата на двойки и извървяха пътя до трофея, което автоматизирано ги подреди в историята като първия тандем, който победи в Мелбърн, участвайки с помощта на " уайлд кард ". С представянето си на домашната сцена в хода на кариерата си, международният номер 80 нееднократно е доказвал, че е рисков съперник за всеки един играч в АТР Тура, само че за нас остава вярата, че Григор още веднъж ще ни зарадва в четвъртък и ще запише седмата си поредна победа през новия сезон.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР