Григор Димитров научи още вчера потенциалните си съперници във втория

...
Григор Димитров научи още вчера потенциалните си съперници във втория
Коментари Харесай

Двойките в ИУ: Григор и Хуркач започват срещу бивши номер 1 и 3-кратни шампиони в Шлема

Григор Димитров научи още през вчерашния ден евентуалните си противници във втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс, само че уговорките на първата ни ракета не се изчерпват само с изявите му на сингъл, тъй като той е декларирал присъединяване и за конкуренцията на двойки, където ще си партнира със своя добър другар Хуберт Хуркач. Любопитна детайлност е, че българинът доближава до единствения си полуфинал в Калифорния, откакто надиграва точно поляка, само че този път двамата ще бъдат от една и съща страна на мрежата.

Досега Димитров и Хуркач са си партнирали единствено един път, когато през предходната година надиграха Остин Крайчек и Иван Додих на старта в Монте Карло, само че след това бяха отстранени от настоящите олимпийски първенци, а точно Мате Павич и Никола Мектич.

Жребият пък не беше по никакъв начин благоразположен към експертите поединично, които още на старта ще срещнат Раджийв Рам и Джо Солсбъри. Вторите сложени са дружно трикратни първенци от Шлема, като и двамата в даден миг заемаха челната позиция в ранглистата при тандемите през 2022-ра.

Все отново българо-полското дуо не е без шансове, защото Хуркач е повторен Мастърс първенец в игрите по двойки и несъмнено е собственик на едни от най-хубавите волета в Тура, до момента в който Димитров към този момент е побеждавал Солсбъри и то в съдбоносен мач от ATP Cup, донасяйки дружно с Александър Лазаров крайния успех на България над Англия.

При възможен триумф над любимците, то Григор и първенецът от Марсилия по всяка възможност ще премерят сили с опитните Рохан Бопана и Матю Ебдън, които неотдавна завоюваха купата в Доха, а в същата четвъртина са и финалистите от Аустрелиън Оупън - Юго Нис и Ян Жиелински.

Пълен чоп за шампионата по двойки в Индиън Уелс:

Indian Wells ATP Masters 1000 Doubles draw
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР