Григор Димитров направи много силен мач, но не успя да

...
Григор Димитров направи много силен мач, но не успя да
Коментари Харесай

Григор не успя да спре Новак Джокович

Григор Димитров направи доста мощен мач, само че не съумя да спре. Деветкратният първенец на Australian Open победи българина в третия кръг и се класира за осминафиналите. Ноле завоюва след 6-7(7), 3-6, 4-6 и три часа здрава борба на корта.

Първият сет беше извънредно трагичен. Ноле проби още първоначално и имаше сетбол при 5-4. Гришо обаче го избави, проби и изравни. После той докара нещата до 5-6. Там той имаше два сетбола, само че не съумя да ги вземе. Стигна се до тайбрек, където първо Джокович, а след това и Григор имаха точки за сета. В последна сметка сърбинът го взе след 9:7 в тайбрека. И то макар че осезаемо се пазеше и не правеше непотребни придвижвания по корта.

Преди втория сет Джокович получи здравна помощ поради контузията в лявото си бедро. Това му оказа помощ и той взе по-бързо втория сет – 6-3. В третата част той проби още на старта и поведе с 3-0. Гришо върна един пробив, само че сърбинът незабавно направи рибрейк за 4-1. Българинът обаче не се съобщи и проби за 2-4. После с асове номер 13 и 14 хасковлията взе идващия гейм на 0 за 3-4. После двамата си взеха сервис геймовете за 4-5. Сърбинът стигна до два мачбола и приключи мача с първия след неточност на българина.

Cool as a 21x Grand Slam champion
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР