Григор Димитров направи един от най-зрелищните обрати в кариерата си

...
Григор Димитров направи един от най-зрелищните обрати в кариерата си
Коментари Харесай

Гришо преодоля болката и направи един от най-знаменитите обрати в кариерата си

Григор Димитров направи един от най-зрелищните обрати в кариерата си в мача против Алехандро Табило на Laver Cup - шампионат, който опълчва най-хубавите тенисисти от Европа против сътрудниците им от останалия свят.

Българският ас завоюва след два часа и 15 минути игра с 2:0 сета - 7:6 (4), 7:6(2), откакто изоставаше с 1:5 гейма във втория и трябваше да прави чудеса, с цел да изтръгне успеха.

Гришо избави 3 сетбола и направи изключителна серия на корта, като подвигна на крайници почитателите и съотборниците си, измежду които Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Андрей Рубльов, Каспер Рууд, Стефанов Циципас и светилото Бьорн Борг - треньор на звездната селекция.

Благодарение на успеха на Димитров Европа поведе с 2:1 триумфа против селекцията на останалия свят.

Обратът на Гришо бе още по-впечатляващ, тъй като пристигна на инат на следващите физически проблеми. От средата на втория сет българинът очевидно изпитваше болежка на корта по време на разиграванията, като непрекъснато правеше гримаси.

" Не знам до каква степен сериозен е казусът, само че се веселя, че съумях да донеса тази победа на Европа. Дано не е нешо доста тежко и да мога да продължа и в останалите дуели. Беше страховит мач, благодаря на всички за поддръжката, беше значима за мен ", показа хасковлията след триумфа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР