Григор Димитров направи един от най-дългите мачове във втората фаза

...
Григор Димитров направи един от най-дългите мачове във втората фаза
Коментари Харесай

Димитров измъкна победа в драматичен мач на Ролан Гарос

Григор Димитров направи един от най-дългите мачове във втората фаза на " Ролан Гарос " и се оправи трагично с американеца Джаред Доналдсън с 6:7 (2), 6:4, 4:6, 6:4, 10:8. Мачът на корт №18 продължи 4:20 часа и бе първи сред международния №5 и намиращия се на 57-о място в ранглистата американец, който досега имаше единствено една победа на клей този сезон.

Двубоят стартира с фрапиращите три двойни неточности на Димитров в първото му подаване и пробив на американеца, който по-късно си взе на нула подаването и поведе с 2:0 гейма, в които българинът бе спечелил единствено една единствена точка - откриващата в мача. До края на сета Григор съумя да върне пробива, само че пък в тайбрека не бе на равнище и Доналдсън го завоюва елементарно. Във втората част първата ни ракета усили малко % на вкарани първи подавания (52%), само че продължи да прави непредизвикани неточности (9 против 5 на противника) и все пак се докопа до пробив, с който изравни сетовете.

Доналдсън обаче напълно не смяташе да се предава и на собствен ред взе третия сет, откакто съумя да осъществя една от общо трите си опция за пробив, като по този начин сложи напрегнат българина. Както и в сет №2 Димитров, сполучи да реализира пробив при единствения си късмет и по този начин вкара мача в пети сет.

В него всеки си взимаше подаването до 7:7 гейма, а при този резултат Доналдсън стартира да получава схващания в бедрата, от което Димитров се възползва оптимално и направи пробив за 8:7. Само че в последвалия собствен сервис гейм не съумя да затвори мача и позволи рибрейк, а дуелът продължи. Американецът обаче очевидно бе приключил силите, тъй като незабавно позволи нов пробив и оттова към този момент бе единствено въпрос на рутина за Григор да приключи дуела против на процедура неподвижния на корта противник.

Димитров ще срещне в III кръг поставения под №30 Фернандо Вердаско (Исп), който в профил с 6:3, 6:2, 6:2 аржентинеца Андреоци.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР