Григор Димитров наглед изтегли лек жребий за Мастърс турнира в

...
Григор Димитров наглед изтегли лек жребий за Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Григор срещна трудности срещу световния номер 237, но класата му надделя в края!

Григор Димитров привидно изтегли лек чоп за Мастърс шампионата в Монреал, защото в първи кръг трябваше да се изправи против Алексис Галарно, за който това се явяваше дебют на равнище ATP. Световният номер 237 обаче не остави подозрение, че принадлежи към елита на тениса и несъмнено впечатли с представянето си, единствено че първата ни ракета беше по-стабилен в решителните моменти и в последна сметка се наложи с 6:4 7:5, с цел да си обезпечи среща с един всред Алекс Де Минор и Денис Шаповалов в идващия кръг на конкуренцията.

Очаквано участващият с " уайлд кард " играч беше нервозен в самото начало и незабавно се оказа с пробив обратно. Григор пък несъмнено не намираше най-хубавия си темп и допускаше значително грешки от дъното на корта, само че Галарно не показваше нужната класа, която да му разреши да се възползва от съмненията на поставения под номер 15. Също по този начин правеше усещане какъв брой мъчно е за локалния представител да посреща началния удар на Димитров, което разреши на нашия съотечественик да задържи преднината си до самия завършек на откриващия сет.

Втората част се разви по напълно друг метод, а хасковлията като че ли беше прекомерно убеден в триумфа и позволява леко разпределяне. Аутсайдерът пък незабавно съзря своя късмет и все по-често го виждахме да форсира чудесно бекхенда си по диагонала. Този способ докара до доста позитивни неща за канадеца и той наподобява в позиция да изравни общия резултат, повеждайки с 5:2. Тогава Григор понижи силата на своите отигравания и просто разчиташе на неточности от другата страна на мрежата, които в даден миг идваха и международният номер 18 реализира впечатляващ поврат, затваряйки дуела със серия от пет следващи извоювани гейма.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР