Григор Димитров надви Даниел Алтмайер с 2:0 (6:1, 6:2) в

...
Григор Димитров надви Даниел Алтмайер с 2:0 (6:1, 6:2) в
Коментари Харесай

Григор Димитров победи германеца Даниел Алтмайер

Григор Димитров надделя Даниел Алтмайер с 2:0 (6:1, 6:2) в среща от втория кръг на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТР 250 в австралийския град Брисбън, оповестява уеб страницата Gong.bg.

Срещата продължи малко над час. Така българинът ще се изправи против австралиеца Ринки Хиджиката на 1/4-финалите.

В откриващия гейм Григор не даде нито точка на Алтмайер. Германецът беше подложен напрегнат и на собствен сервис. Той изостана с 0:30, а по-късно трябваше да избавя точка за пробив, само че Димитров не се възползва и форхендът му по правата попадна в мрежата. Българинът си заслужи още една опция да вземе подаването на своя съперник с превъзходен ретур. Родният тенисист влезе в дълго разиграване и дочака неточност на Алтмайер, което означаваше пробив и 2:0.

Димитров продължи да господства с безмилостни удари от дъното на корта и пробивът беше вкоренен с още един гейм на нула. Гришо без съществени проблеми съумя да стигне и до точка за пробив, след което завоюва гейма за 4:0.

Хасковлията направи двойна неточност, само че това не му попречи бързо да дръпне с 40:15, откакто излезе безпогрешно на мрежата. След това Григор не сбърка и затвори разиграването си за 5:0. Алтмайер стартира мощно своя сервис-гейм, повеждайки с 40:0. След това Димитров съумя да вземе две точки, само че въпреки всичко загуби първи гейм в мача. Българинът застана на сервис и съумя без проблеми да затвори първия сет.

Втори сет:

Даниел Алтмайер стартира на сервис и съумя да си завоюва безапелационно разиграването. След това същото направи и Григор Димитров, който изравни за 1:1. Последва доста мощна игра на българина, който поведе с 40:0 и тотално надигра своя противник. Хасковлията стигна до първи пробив през втория сет за 2:1.

Гришо продължи да е безсърдечен на собствен сервис, а след ас затвори разиграването си на нула и поведе с 3:1, затвърджавайки пробива. Алтмайер пък стартира своето разиграване с непредизвикана неточност, откакто прати топката в навън. Стигна се до 30:30 след дълго разиграване, при което германецът затрудни Григор оптимално и завоюва точката. След това обаче българинът стигна до точка за пробив след нова неточност на съперника. Отличен ас на Алтмайер обаче докара гейма до 40:40. Той въпреки всичко се измъкна от сложната обстановка и не позволи нов пробив, печелейки гейма си за 2:3.

Григор Димитров позволи две точки на собствен сервис, само че това не му попречи да завоюва гейма си за 4:2. Хасковлията продължи със страхотната игра и още веднъж проби след чудесно излизане на мрежата, както и неточност на Алтмайер.

Димитров сервира за продобиване на срещата, само че гейма не му потегли добре след две неточности и 30:0 за Алтмайер. Германецът даже стигна до два шанса за връщане на пробив при 40:15, само че Григор резервира самообладание и стигна до 40:40. След това той съумя да поведе и със мощен сервис затвори гейма и мача.

Източник: Gong.bg

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР