Григор Димитров може да се изкачи до четвърто място в

...
Григор Димитров може да се изкачи до четвърто място в
Коментари Харесай

Григор Димитров може да стане №4 при триумф в Шанхай

Григор Димитров може да се изкачи до четвърто място в международната класация, в случай че завоюва шампионата от сериите " Мастърс " 1000 в Шанхай. За задачата е належащо и хърватинът Марин Чилич да не се класира за полуфинал.

 Григор Димитров победи Сам Куери в Шанхай с 6-3, 7-6 (3)
Гришо мина през още един американец в Шанхай, задава се нов мач с Надал!

Българинът зарадва почитателите си

След днешния триумф над Сам Куери, хасковлията има към този момент 3590 точки, а при успех в Шанхай те ще станат 4110. Германецът Александър Зверев, №4 в света, преди малко отпадна в Шанхай и ще остане с 4100 точки. Димитров сигурно се върна на осмото място, което беше изгубил в понеделник.

В момента всяка победа ще изкачва Димитров все по-нагоре в ранглистата. Новак Джокович има 3765 точки, а триумф на Гришо на следващия ден ще направи актива на хасковлията 3770. Така единствено след 24 часа Григор Димитров за първи път в своята кариера може да изпревари най-хубавия тенисист в последното десетилетие.

Това сигурно ще стане през идните седмици, тъй като Ноле има да губи точки от миналогодишни шампионати. Само след конкуренцията в Париж ще паднат 180.

Гришо единствено на доктрина към момента може да пропусне финалния шампионат на АТП в Лондон през ноември. Българинът е на пето място в класацията с 3455 точки.

Необходимияит актив за присъединяване сега е 3550, само че това число понижава след всеки мач.Турнирът в Париж със своите 1000 точки към момента пречи да бъдат конкретизирани осемте за Лондон.

Миналата година 3300 точки бяха задоволителни. Днешната победа над Куери беше значима, тъй като американецът беше един от малцината, които имаха вяра да надминат българина.

Каквото и да се случи, Григор Димитров прави най-успешния сезон в кариерата си.

 Снимка 317195
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР