Григор Димитров може да бъде горд от представянето си през

...
Григор Димитров може да бъде горд от представянето си през
Коментари Харесай

Григор се сражава като равен със световния номер едно, но Джокович не допусна изненада в Рим

Григор Димитров може да бъде горделив от представянето си през днешния ден, защото беше в огромна степен равносилен на Новак Джокович, само че малко не му доближи да сътвори сензацията и напусна Мастърс конкуренцията в Рим с високо вдигната глава. Първата ни ракета имаше голям брой проблясъци в дуела, единствено че не беше задоволително непрекъснат в играта си и лидерът в схемата закономерно продължи към осминафиналите в италианската столица - 6:3 4:6 6:1. Там Ноле ще премери сили с един всред Камерън Нори и Мартон Фучович, а Димитров го чака двуседмична пауза от шампионатите в ATP Тура, през която ще се готви за присъединяване си на Ролан Гарос, където към момента не е ясно дали ще попадне измежду поставените състезатели.

Началото беше ослепително за българина, който доближи до три следващи точки за пробив, откакто пласира гръмотевичен бекхенд уинър по правата и се възползва още от първата си опция, с цел да открие резултата в своя изгода. За страдание, то преднината на Григор не просъществува по никакъв начин дълго, защото международният номер едно стабилизира изявите си от дъното на корта и незабавно реализира рибрейк.

Впоследствие Димитров незабавно можеше да възвърне преднината си, тъй като още веднъж поведе с 0:40 в съперниковия сервис гейм, постигайки уинър от своя бекхенд слайс, който значително беше пласиран поради намесата на лентата на мрежата в интерес на по-нискоранкирания тенисист. Този път обаче Джокович отреагира по шампионски, като в началото осъществя форхенд уинър, а оттова насетне влезе в серия от безупречно изпълнени начални удари и топ поставеният съумя да поведе за пръв път от началото на срещата.

Нашият съотечественик пък продължи да бъде извънредно неоснователен на лично подаване, което разреши на 22-кратния първенец от Шлема да диктува напълно темпото на мача и завоюва 8 от идващите 10 разигравания, увеличавайки преднината си до 4:1 гейма. Гришо най-сетне откри сили да вкара няколко страхотни сервиса, които комбинира с отлични изяви наоколо до мрежата и изцяло закономерно за пръв път в конфликта задържа началния си удар.

Фаворитът по никакъв метод не изглеждаше обезпокоен от известния напредък в дейностите на своя конкурент и можеше да затвори сета с нов пробив, само че Григор сподели темперамент и понижи пасива си до 3:5. Това обаче по никакъв метод не му оказа помощ за изработката на някакъв по-сериозен поврат, защото Джокера изглеждаше оптимално съсредоточен и затвори частта с пласирането на четвъртия си ас.

Непоставеният състезател изглеждаше видоизменен за началото на втория сет и безпроблемно мина през откриващото си подаване, а незабавно по-късно можеше да осъществя брейк, но въобще не влезе в разиграване и Джокович се измъкна от сложната обстановка. Впоследствие българинът на няколко пъти прибърза в опитите си за нанасяне на уинър и в последна сметка инкасира следващ пробив, забивайки бекхенда си в центъра на мрежата.

Наглед изглеждаше, че родният ни представител е тотално грохнал и 6-кратният притежател на трофея като по знамение не откри метод да удвои преднината си. Изведнъж хасковлията мина на една невиждана до момента в мача за него предавка и можехме да се насладим на завършващи удари от всяка една точка на корта. Димитров нижеше точка след точка в актива си, като стигна до подобаващ рибрейк, който пристигна след осъществяване на безукорен бекхенд смач. Серията на Григор се усили до 12 следващи взети разигравания и внезапно международният номер едно трябваше да сервира за оставане в света. 

Блестящите изяви на Гришо продължиха с цялостна мощ в десетия гейм, в който видяхме един прословут минаващ бекхенд удар по правата от негова страна и тъкмо това отиграване докара до съществуването на сетбол в интерес на някогашния номер три, а опцията незабавно беше оползотворена и имахме цялостен паритет в резултата.

Началото на решителния сет беше положително за нашия съотечественик и той бързо дръпан с 30:0 на лично подаване, само че последва сериозен спад в концентрацията му и идващите три разигравания отидоха в актива на топ поставения. Българинът пък не устоя на напрежението и позволи двойна неточност, а това значително беше началото на края за него в срещата, тъй като тенисът му се утежни внезапно от този миг насетне и Ноле отпусна единствено един един гейм на родния ни представител до приключването на срещата.

 

 

 

 

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР