Григор Димитров мина с лекота през Даниел Алтмайер (Германия) на

...
Григор Димитров мина с лекота през Даниел Алтмайер (Германия) на
Коментари Харесай

Григор Димитров не се затрудни с германеца Алтмайер

Григор Димитров мина с лекост през Даниел Алтмайер (Германия) на шампионата в Бризбейн - 6:1, 6:3 за час и седем минути игра. Така той се класира на четвъртфинал, където ще играе против представителя на домакините Ринки Хиджиката, който по-рано се наложи над чеха Томаш Махач с 2:1 сета.

Българинът стартира чудесно мача си с Алтмайер, като завоюва първите пет следващи гейма, реализирайки два пробива. Съперникът му съумя да вземе подаването си едвам за 1:5, само че по-късно Димитров затвори първата част на собствен сервис, без да даде точка.

Във втория сет Димитров още веднъж направи ранен пробив, с цел да поведе с 2:1, а по-късно го затвърди и взе задатък от два гейма. Българинът направи още един брейк за 5:2, след което оцеля при опит на Алтмайер да понижи. И отхвърли противника си. В осмия гейм германецът стигна до три точки за пробив, само че с рационална и дисциплинирана игра Димитров ги отрази, а по-късно затвори умерено мача. 

" Беше прекрасен мач. Движех се доста добре по корта първоначално и бях нападателен, когато се постановяваше. Това е един от обичаните ми кортове и благодаря на публиката, която остана да ме гледа. В идващия кръг публиката ще бъде за австралиеца, само че аз обичам такива мачове. На корта има двама души, за жалост единствено единият продължава напред. Аз се пробвам да играя най-хубавия си тенис ", разяснява Димитров незабавно след триумфа.

При победи и на четвъртфинала Димитров, който има купа в Бризбейн и два финала, може да си обезпечи трогателен конфликт на полуфиналите с Рафаел Надал, само че испанецът преди този момент би трябвало да завоюва против австралиеца Джейсън Къблър и вероятно още един представител на домакините - Джордан Томпсън.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР