Григор Димитров мина през ада в първия си мач на

...
Григор Димитров мина през ада в първия си мач на
Коментари Харесай

Гришо с инфарктна победа в Шанхай

Григор Димитров мина през пъкъла в първия си мач на Мастърса в Шанхай! Първата ни ракета избави цели 3 мачбола в тайбрека на решителния трети сет, само че се оправи с американеца Райън Харисън с 3-6, 6-3, 7-6(6). Българинът бе подложен до стената, само че още веднъж сподели темперамент и стоманени нерви, с цел да измъкне към този момент загубен мач.

Димитров играеше нерешително през целия дуел, само че сподели, че може да печели даже когато няма ден. След като си размениха по сет, номер 9 и номер 46 в света стигнаха до съдбоносен тайбрек. В него Харисън поведе с 6:3, само че Григор направи цялостен поврат и продължава в трети кръг на конкуренцията.

Първият сет отиде на сметката на американеца. Той проби неуверения Григор за 3-1 и взимаше подаванията си до 5-3 без особени усложнения. Най-тежко бе ситуацията му, когато сервира за продобиване на частта. Тогава двамата тенисисти направиха дълъг гейм, а българинът имаше точка за пробив. Той обаче не се възползва от нея, а на Харисън му трябваха цели 5 благоприятни условия, с цел да затвори сета.

Втората част стартира доста по-добре за Григор. Първата ни ракета откри ритъма си и стартира да играе разнообразно и динамично. Без особени драми се стигна до 4-3 в интерес на българина. Точно тогава той се възползва от шанса си и проби противника на 30, а по-късно бързо затвърди брейка, с цел да победи във втория сет с 6-3.

Така се стигна до третия съдбоносен сет, който предложи на феновете в Шанхай същинска драма. В него Харисън загуби още първия си гейм, а Димитров поведе с 2-0 и държеше нещата в свои ръце. Той обаче позволи спад в играта си и американецът бързо върна брейка в гладиаторски четвърти гейм. Димитров изпадна в дупка и загуби даже идващото си подаване. Така Харисън поведе с 4-2 и стартира да управлява събитията на корта. И тъкмо когато трябваше да затвърди, номер 46 в света бе продънен на 30. До края на сета и двамата тенисисти взимаха подаванията си и се стигна до тайбрек, който да дефинира спечелилия, съобщи Sporta.bg.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР