Григор Димитров мечтае за финал! И е само на крачка

...
Григор Димитров мечтае за финал! И е само на крачка
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Камерън Нори





Григор Димитров мечтае за край! И е единствено на крачка от него! Днес (16 октомври) българският тенисист излиза на корта в Индиън Уелс против британеца Камерън Нори в полуфинал на един от най-важните шампионати за сезона.

За седми път в кариерата си роденият в Хасково тенисист е на полуфинал на шампионат от серията " Мастърс 1000 ". За последно той игра на подобен през 2019 година в Париж. Със сигурност обаче този мач в Индиън Уелс е по-специален за Григор.

След година, изпълнена с травми, той съумя да се възвърне, да влезе в добра форма и да впечатли със страхотна игра. За да доближи до мача с Нори, който е 26-ти в света, Григор победи Даниел Алтмайер, Рейли Опелка, международният №2 Даниил Медведев и Хуберт Хуркач.

В последните си два мача българинът съумя да " възкръсне ", откакто губеше с 0:1 сета и да реализира поврат.

Нори е по-специален дразнител. Двамата с Григор имат един мач между тях, освен това неотдавна. През март в Маями британецът победи с 2:0 (7:5, 7:5).

За последно Димитров игра на край на шампионат през 2018 година в Ротердам. А що се касае до серията " Мастърс 1000 ", на финали българинът е първенец. Играл е единствено на един в Синсинати през 2017 година и завоюва една от най-важните трофеи в кариерата си. Пред 2021 година може би е време за втора!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР