Григор Димитров логично беше в отлично настроение след първата си

...
Григор Димитров логично беше в отлично настроение след първата си
Коментари Харесай

Григор: Не искам да лъжа и да звуча прекалено скромен

Григор Димитров разумно беше в чудесно въодушевление след първата си победа в Мелбърн. Първата ни ракета завоюва с 6:3, 6:2, 6:1 против квалификанта Денис Новак и се класира за втория кръг на Аустрелиън Оупън. 

" Доволен съм от формата си. Толкова е хубаво да се върна тук. Имам страхотни мемоари, обичам да играя на този корт ", бяха първите думи на Димитров след триумфа. 

" Имаше мощен вятър по време на загрявката. При това състояние не можеш да използваш оптимално ударите си, само че аз се пробвах да бъда съсредоточен и да употребявам всяка опция, както и да спестя малко сили ", добави българинът. 

" Нямаше изключително значение, че направих ранен пробив. Не знаех навръх какво е кадърен противника. Той реализира три победи, с цел да стигне до тук и трябваше да съм подготвен за борба ", изясни Димитров.

Попитан дали е подготвен за купа от Големия шлем, Григор отговори: " Гледам мач за мач. Това постоянно е било моя фантазия. Постигнах някои неща, които постоянно съм желал. Това е идната стъпка. Не желая да неистина и да звуча прекомерно непретенциозен. Единственото, което мога да направя, е да се разпределям на 100% % и да се опитам да подвигам равнището с всеки мач. "

" Времето не беше доста положително през последните дни и не съумях да упражнявам, както желая. Имам ден отмора. Мачът през днешния ден не беше доста натоварващ и по-късно отново ще съм на корта, с цел да упражнявам в допълнение ", приключи първата ни ракета.

Във втория кръг Димитров ще се изправи още веднъж против квалификант. Съперникът му ще бъде избран от мача сред шведа Елиас Имер и американеца Макензи Макдоналд.

АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, МЪЖЕ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
АУСТРЕЛИЪН ОУПЪН, ЖЕНИ - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР