Григор Димитров, който е втори поставен в схемата на турнира

...
Григор Димитров, който е втори поставен в схемата на турнира
Коментари Харесай

Гришо натупа янки на старта в Марсилия

Григор Димитров, който е втори подложен в схемата на шампионата от категория АТР 250 в Марсилия в зала, се класира безапелационно за четвъртфиналите.

Най-успешният ни тенисист в историята победи американеца Себастиан Корда с 6:1, 7:6(5) след 99 минути игра.

В откриващия гейм Димитров поведе на сервис с 40:15, само че позволи няколко грешки и трябваше да избавя точка за пробив преди да поведе с 1:0. Много бързо Григор, за който това беше първи мач от загубата от Боржеш в Мелбърн на 20 януари, откри своя темп и стартира да диктува събитията на корта. Той завоюва пет следващи гейма и взе 16 от заключителните 18 точки в частта. На сетбола в седмия гейм 32-годишният българин приключи разиграването с атрактивна контра на смаша на Корда и получи овации и от американския тенисист, с изключение на от своя треньор Дани Валверду.

Серията на Гришо продължи с брейк на старта на втората част, който съумя и да затвърди за 2:0. Корда съумя да вземе подаването си по-късно и по този начин прекъсна отрицателната поредност от седем изгубени гейма. В осмата игра американецът, който се разигра и понижи грешките, стигна до две следващи точки за пробив и при втората съумя, с цел да изравни за 4:4.

Стигна се до тайбрек. В него Димитров поведе с 3:0 точки, само че промяната на половините пристигна при 3:3 след първата двойна неточност на българина в срещата. После Корда стигна до 5:3. Григор се концентрира и стигна до мачбол при 6:5 и победи, след бекхенд в мрежата на противника.

Следващият конкурент на Димитров се дефинира в конфликта сред осмия подложен Иржи Лехечка от Чехия и французина Артюр Ридеркнеш.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР