Григор Димитров извоюва една от най-значимите победи в кариерата си.

...
Григор Димитров извоюва една от най-значимите победи в кариерата си.
Коментари Харесай

Григор Димитров срази световния №2 в Шанхай!

Григор Димитров извоюва една от най-значимите победи в кариерата си. Българският тенисист обърна 5:7, 6:2, 6:4 посоченият за бъдещето на спорта Карлос Алкарас и се класира за четвъртфиналите в Шанхай.

Любопитното е, че страхотният триумф пристигна директно след слуха, че Гришо се е разделил с румънския модел Маделина Геня. Двамата към този момент не се следват в обществените мрежи.

Това е първата победа от общо четири мача на Григор срещу испанеца. Двубоят мина оспорвано, като българинът имаше преимущество във всеки от сетовете. В първия той позволи противника да се върне и да завоюва, само че в идващите два не му остани шансове. 

Димитров сервираше на високо равнище - 72% вкаран първи сервис. Алкарас позволи нехарактерен брой неточности и няколко пъти изпусна нервите си след изгубени разигравания. 

Сблъсъкът продължи малко повече от два часа, а Григор проработи 184 465 $ и 180 точки за международната класация, в която заема 19-ата позиция.

На 1/4-финалите Гришо ще се изправи против Николас Джари. Чилиецът, който е подложен под №22 в схемата, завоюва и двамата досегашни мача посред им.  
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР