Григор Димитров изтръгна паметна победа срещу 9-ия в света Хуберт

...
Григор Димитров изтръгна паметна победа срещу 9-ия в света Хуберт
Коментари Харесай

Григор спечели гладиаторска битка с Хуркач, излиза срещу Алкарас

Григор Димитров изтръгна паметна победа против 9-ия в света Хуберт Хуркач на Мастърса в Маями - 3:6, 6:3, 7:6(3) за два часа и 41 минути. Първата ни ракета се срещне Карлос Алкарас на 1/4-финал в четвъртък, само че най-малко до тогава ще се приказва за конфликта му с поляка - един от положителните му другари в тура.

Димитров завоюва и петия мач сред двамата, като още веднъж се наложи с тайбрек, а в края на дуела съвсем не му бяха останали сили. Мачът бе доста първокласен, даже и да бе изгубил Григор, щеше да е несправедливо да бъде подложен на критика. Той се вложи оптимално, а отсреща си имаше доста тежък и стимулиран противник.

Българинът за първи път в кариерата си доближава до тази фаза в Маями - нещо, което е реализирал във всичките останали Мастърс шампионати.

Мачът стартира равностойно. На моменти и двамата бяха покрай точки за пробив, само че сервиращите се измъкваха. Първи до брейк стигна Хуркач - в осмия гейм, когато първият начален удар на някогашния №3 в света не влизаше. 5:3, и малко по-късно полякът поведе със сет.

Във втория сет Димитров дочака момента си за 3:2, след което затвърди, а до края остана доста постоянен и съумя да изравни с 6:3.

Това очевидно леко смути Хуркач, като изглеждаше, че той имаше и физически усложнения. И в случай че бе изгубил, Григор може би щеше да се връща към началото на решителния сет, когато позволи неточности, а можеше да се възползва от съмнението на своя противник.

Постепенно първата полска ракета още веднъж влезе в темп. Частта мина без пробиви - в някои геймове двамата бяха безапелационни, в други бе с напрежение, само че сервиращите демонстрираха самообладание.

В тайбрека се стигна до доста любопитен миг, който наклони везните. Първи до минипробив стигна Димитров и удвои. При 2:0 обаче той направи двойна неточност - очевидно изцеден физически. Хуркач взе идната точка, а при 2:2 и на собствен сервис полякът очевидно докосна мрежата, когато направи уинър.

Съдията го наказа, Хуберт реагира остро, хвърлейки ракетата и поспори, само че не можеше да апелира. Паузата оказа помощ на Григор да вземе въздух, а по-късно той небрежно поведе с 5:2 и не след дълго осъществя още първия си мачбол.

Григор Димитров завоюва втори мач с поврат в Маями, а в сряда ще си почине, откакто първите три срещи се играха в следващи дни поради дъждовете.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР