Григор Димитров изпрати един от най-силните си клей сезони през

...
Григор Димитров изпрати един от най-силните си клей сезони през
Коментари Харесай

Какво предстои за Григор Димитров след края на клей сезона?

Григор Димитров изпрати един от най-силните си клей сезони през кариерата, като прогресира съществено в международната класация и даже неотдавна още веднъж съумя за малко да се завърне в топ 20 на международната класация. Българинът завърши изявите си на червени кортове за 2022-ра, когато този петък отстъпи в поредни сетове на Диего Шварцман и по този начин не можa за повторно през кариерата си да прогресира към втората седмица на Ролан Гарос. Сега за първата ни ракета предстоят над две седмици отмора, в случай че не реши да вземе " уайлд кард " за присъединяване на някоя от първите съревнования през сезона на трева. Става въпрос за ATP 250 шампионатите в Щутгарт и Хертогенбош, които започват на 4 юни. Вероятността да забележим там хасковлията е обаче извънредно оскъдна, тъй като той пропуща и двете упоменати събития в хода на последните 5 години и евентуално ще желае да възвърне физическите си сили, тъй като не пропусна нито една значима конкуренция на землена настилка и неизбежно има насъбрана у него отмалялост.

Най-вероятно Димитров ще се завърне на корта по време на ATP 500 шампионата в Куинс, който му е донесъл единствената му до момента извоювана купа на трева. Битките там ще започват на 13 юни, а компания на родния ни представител ще вършат имена от ранга на Карлос Алкарас и миналогодишния първенец Матео Беретини.

Впоследствие се обрисува още една седмица без съществени задължения за нашия съотечественик, в която той ще се готви интензивно за идния Уимбълдън. Самият Григор удостовери на конференция в Париж, че неналичието на точки няма да го спре да се изяви в третото " мейджър " събитие за годината, тъй че първата ни ракета ще бъде пълноценна част от идващите значими съревнования в ATP Тура.

Заявени участия на Григор Димитров през тревния сезон:

- ATP 500 шампионат в Куинс (13-19 юни)

- Уимбълдън (27 юни - 10 юли)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР