Григор Димитров изпадна от топ 30 за първи път от

...
Григор Димитров изпадна от топ 30 за първи път от
Коментари Харесай

Григор Димитров изпадна от Топ 30

Григор Димитров изпадна от топ 30 за първи път от август 2019 година. Първата ракета на България в мъжкия тенис се смъкна със седем места в международната класация, в която понастоящем е под №33 с от 1471 точки.

През предходната седмица Димитров игра четвъртфинал в Делрей Бийч, само че извоюваните точки бяха извънредно незадоволителни, с цел да компенсират отпадането на точките от Откритото състезание на Австралия през 2021 година, на което първата българска ракета също доближи до четвъртфиналите.

Тази седмица 30-годишният хасковлия ще взе участие на АТР 500 шампионата в Акапулко, където подвигна купата през 2014-а. Григор ще играе против Максим Креси от Съединени американски щати в първия кръг.

Добрата вест за българския тенис е, че от през днешния ден страната ни има двама представители в топ 200. Втората ракета Димитър Кузманов се изкачи с 10 позиции до №199 с помощта на финала, който игра на “Чаланджър”-а в Бенгалуру (Индия) и извоюваните там 50 точки. Мико се прибира в България и стартира подготовка с тима за “Купа Дейвис “ за дуела против Парагвай в София.

Прогрес бележат още Адриан Андреев (370-ти), Александър Лазаров (405-и) и Александър Донски (611-ти).

Заради отпадането на точките от миналогодишния Australian Open всички в топ 9 на света губят актив. Най-сериозно е отстъплението при лидера Новак Джокович, чийто актив понижа с 2000 точки до 8875.

По този метод сърбинът има преднина от единствено 440 точки пред втория Даниил Медведев от Русия и малко повече от 1300 точки задатък пред третия Александър Зверев от Германия.

Джокович и Медведев ще вземат участие на шампионати през тази седмица и при избрани условия руснакът може да измести сърбина от първото място. Ноле ще играе през днешния ден на АТР 500 в Дубай против Лоренцо Музети, а Медведев е измежду участниците в Акапулко и в първия кръг ще се изправи против Беноа Пер. Ако 26-годишният московчанин завоюва купата в Мексико, ще изпревари Новак, като има и други разновидности Даниил да поведе в ранглистата.

В челото на международната класация можем да отбележим и дебюта в топ 20 на 18-годишния Карлос Алкарас, който завоюва шампионата в Рио де Жанейро и се трансформира в най-младият тенисист с купа от АТР500 конкуренция в историята.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР