Григор Димитров изнесе същински тенис мастърклас във втория си двубой

...
Григор Димитров изнесе същински тенис мастърклас във втория си двубой
Коментари Харесай

Като по учебник: Григор не остави шансове на шампиона от Sofia Open и чака Медведев в ИУ!

Григор Димитров изнесе истински тенис мастърклас във втория си дуел на Мастърс 1000 шампионата в Индиън Уелс и подпечата класирането си за осминафиналната фаза в конкуренцията. Най-добрият български тенисист трябваше в конфликт от третия кръг в Калифорния да премери сили с първия подложен играч на пътя си, а точно номер 21 в схемата Адриан Манарино, намиращ се във върховата форма в кариерата си, само че даже това не му оказа помощ да се опълчи на родната ни първа ракета и Гришо се поздрави с двусетов триумф, пристигнал час и 19 минути игра - 6:3 6:3.

По този метод международният номер 13 заслужи 15-ата си победа от старта на 2024-та година насам, като с това си резервира билет за осминафиналите в " Златния щат ", където ще се изправи против спечелилия от дуела сред Себастиан Корда и настоящия финалист Даниил Медведев.

Началото на дуела бе изпълнено с оптимистични знаци в играта на българина, който взимаше рано топката и дирижираше събитията на корта, с помощта на което взе връх над ветерана в размените от главната линия и си обезпечи неколкократно опция да пласира нормалната си серия от печеливши комбинации, извели го до ранен пробив задатък. Впоследствие страхотното показване на най-хубавия ни тенисист трансформира превъзходството му в конфликта до повече от елементарно видимо и той разполагаше с точка за повтаряне на водачеството, която обаче бе избавена от Манарино, който до известна степен стабилизира нивото си и показва стабилност от главната линия, оцелявайки в частта.

Подобрението в представянето на французина пък продължи да се развива и в идващите минути, като той съумя да притисне Григор в деветия гейм, когато загатна за капацитета на форхенда си и доближи до опция за изтриване на пасива си, но оттова насетне Димитров подвигна оборотите и бе безукорен на лично сервис, с цел да заслужи триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част представянето на двамата по повод моментите на начален удар се изравни привидно, само че това не остана за дълго на дневен ред, откакто скоропостижно българинът повиши експанзията в дейностите си и осъществя нова поредност уинъри, с цел да излезе напред в резултата с пробив. Подемът на Григор пък бе напът да го изведе до увеличение на преднината му броени минути по-късно, но той пропусна отлична опция да отмъкне сервиса на международния номер 21, въпреки и да водеше с 0:40, само че случилото се надалеч не разклати психически 13-ия подложен, който бе отличен във всеки един аспект до края на срещата и официализира петия си успех над Манарино в кариерен проект, освен това още при последвалия сервис гейм на левичаря.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР