Григор Димитров изненадващо се класира за третия кръг на Ролан

...
Григор Димитров изненадващо се класира за третия кръг на Ролан
Коментари Харесай

Изненада! Гришо победи Русувуори, спечели €142 000

Григор Димитров изненадващо се класира за третия кръг на Ролан Гарос. Българинът победи финландеца Емил Русувуори със 7:6(4), 6:3, 6:4 след 2:44 часа игра и записа втора поредна трисетова победа на шампионата.

32-годишният българин на два пъти пропиля пробив задатък първоначално. При задатък от 5:3 гейма Димитров позволи спад и взе единствено 1 от идващите 14 разигравания, като пропусна и опцията да затвори сета на личен сервис при 5:4. Българинът въпреки всичко съумя да стигне до тайбрек, в който направи основна серия от четири следващи разигравания, с цел да дръпне с 6:3 и това се оказа решаващо.

Във втората част хасковлията навакса ранен пробив пасив и с четири поредни гейма пое контрола, с цел да вземе в следствие и сета.

Преди началото на третата част Русувуори изиска медицински таймаут поради проблем в лявото бедро. При подновяването на играта финландецът удържа мъчно подаването си, само че по-късно Димитров направи серия от три следващи гейма, с цел да поведе с 3:1. 46-ият в света скандинавец не се съобщи и съумя да върне брейка за 3:3, само че незабавно по-късно в маратонски гейм, минал през пет равенства, българинът още веднъж излезе с пробив напред и до края не позволи да бъде застигнат, с цел да доближи за седми път до третия кръг от 13 участия на Ролан Гарос.

С триумфа хасковлията проработи 142 хиляди евро и 90 точки за международната класация, в която заема 29-ото място.

Димитров се стреми се към равнене на най-хубавото си достижение от 2020 година, когато доближи до четвъртия кръг, а идващият му противник ще бъде спечелилият от дуела сред номер 8 Яник Синер (Италия) и Даниел Алтмайер (Германия), които сега започват съдбоносен пети сет.

Григор Димитров - Емил Русувуори 7:6(4), 6:3, 6:4

III сет

Емил Русувуори имаше проблеми още в първото си подаване в третия сет, само че съумя да го измъкне и да поведе с 1:0. Димитров бързо изравни резултата - 1:1 и още веднъж трансферира напрежението върху противника. Българинът показва доста постоянна игра. Григор пропусна първата опция за пробив, само че по-късно осъществя втората и поведе с 2:1. Григор затвърди пробива с гейм на 0 и поведе с 3:1. Русувуори съумя да върне пробива и да изравни резултата за 3:3. Седмият гейм бе извънредно под напрежение, като Димитров пропусна два брейкпойнта, само че съумя да осъществя третата опция за пробив, повеждайки с 4:3. Григор Димитров съумя да завоюва сервис гейма си на 0 и поведе с 5:3.

II сет

Вторият сет стартира с ранен пробив на Емил Русувуори, който поведе с 1:0. Григор Димитров съумя да върне пробива и да изравни резултата - 1:1. След това българинът още веднъж имаше проблеми при своето подаване и изоставаше с 0:30, само че съумя да се събере и да обърне развоя на събитията, с цел да поведе с 2:1. След това най-хубавият български тенисист реализира нов пробив, с цел да поведе с 3:1. При 40:30 за Григор в четвъртия гейм, Русувуори направи непредизвикана неточност, изкарвайки топката в навън и по този метод Димитров поведе с 3:1. След това Гришо завоюва подаването си на 0, като направи ас за 40:0, а по-късно последва нова непредизвикана неточност от страна на Русувуори, с цел да поведе българина с 4:1.

При 5:2 Димитров имаше три благоприятни условия да затвори сета, само че ги пропиля и финландецът понижи изоставането си - 3:5. Григор Димитров изигра извънредно инфарктен девети гейм. На собствен сервис българинът имаше опция да затвори втория сет. Гришо първо се наложи да отразява две благоприятни условия за пробив, които се откриха пред Русувуори. След това Димитров пропусна още два сетбола на собствен сервис. Стигна се до трета опция за пробив пред Русувуори, само че Димитров резервира централизация в най-важния миг и съумя да се оправи, отразявайки и този брейкпойнт. След това Григор получи своя шести сетбол, който най-сетне съумя да осъществя и да завоюва втория сет с 6:3.

I сет

Григор Димитров стартира доста добре мача и завоюва първите три точки на сервиса на своя финландски противник. Българинът стигна до три благоприятни условия за пробив при 40:0, само че Емил Русувуори съумя да ги отрази и да изравни резултата за 40:40. След това Григор стигна до четвърта опция за пробив, която съумя да осъществя, откакто Русувуори направи непредизвикана неточност, изпращайки топката в мрежата и да направи ранен пробив в мача - 1:0.

Димитров имаше усложнения в своето подаване, като се наложи да отразява една опция за пробив, която се откри пред Русувуори при 30:40, само че Гришо резервира централизация и съумя да затвърди осъществения пробив в първия гейм в мача, с цел да поведе с 2:0. Русувуори завоюва подаването си, с цел да понижи своето закъснение за 1:2. Димитров позволи ново разколебаване в четвъртия гейм, когато пред финландеца се откри нова опция за пробив.

Русувуори се възползва от нея и съумя да изравни резултата - 2:2. Българинът съумя да направи нов пробив, с цел да поведе с 3:2. Григор сподели добра игра от дъното на корта, а Русувуори направи нова непредизвикана неточност, пращайки топката в мрежата. Димитров завоюва подаването си на 0, с цел да поведе с 4:2. Григор Димитров сервираше за спечелването на сета при 5:4, само че българинът се пропука и Русувуори съумя да направи съдбоносен пробив и да изравни резултата - 5:5.

Играта на Димитров се разпадна в най-неподходящия миг, като финландецът стигна до две благоприятни условия за пробив при 40:15. Русувуори се възползва още от първата, с цел да изравни резултата - 5:5. След това Емил Русувуори съумя да завоюва подаването си на 0 и да поведе с 6:5. Димитров завоюва своето подаване и докара нещата до тайбрек в първия сет - 6:6.

В тайбрека Димитров направи минипробив за 1:0, само че по-късно загуби двете поредни подавания на собствен сервис и финландецът поведе с 2:1. Димитров съумя да върне единия минипробив за 2:2. При 4:3 точки за Григор, българинът направи два поредни минипробива, за поведе с 6:3 и имаше първия сетбол на своя серивс. Гришо не съумя при първата му се разкрила опция, само че затвори сета при второто си подаване със 7:4 точки.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР