Григор Димитров изкова един отнай-впечатляващите обрати в своята кариера. Българинът

...
Григор Димитров изкова един отнай-впечатляващите обрати в своята кариера. Българинът
Коментари Харесай

Измъкване в стил Худини: Григор стори наглед невъзможното и е 1/8-финалист в Пекин!

Григор Димитров изкова един отнай-впечатляващите обрати в своята кариера. Българинът изоставаше със сет и 1:5 гейма против Макензи Макдоналд и изглеждаше, че ще напусне ATP 500 конкуренцията в Пекин още на старта, само че сподели необикновен борбен дух и се наложи с крайното 2:6 7:6(2) 6:1, с цел да продължи към 1/8-финалитена шампионата, където го чака среща с третия подложен Холгер Руне, а това ще бъде опция пред Григор да се реваншира за случилото се в четвъртия кръг на Уимбълдън, в който беше спрян точно от международния номер четири.

Срещата започва кошмарно за най-хубавия български тенисист, който въобще не можеше да откри очертанията на корта и трупаше неточност след неточност в актива си. Неговият противник пък вкарваше ретурите си доста надълбоко и това му даваше преимущество в разиграванията, където стоеше надалеч по-стабилно по отношение на някогашния номер три, а всичко това докара до преднина от 4:0 гейма в интерес на американеца. Григор въпреки всичко съумя да се разпише в резултата, само че нямаше сили за освен това и откриващата част завърши с безапелационен триумф на по-нискоранкирания играч.

Димитров изглеждаше подготвен за борба в началните минути на втората част, печелейки изрично своето откриващо подаване, но оттова насетне Макдоналд изцяло контролираше събитията на корта, до момента в който нашият съотечественик изглеждаше извънредно прибързан в дейностите си и не можеше да откри завършващия удар, който толкоз настоятелно търсеше.

Така се стигна до поредност от пет следващи гейма в интерес на международния номер 39, който се откъсна напред с 5:1 и изглеждаше единствено въпрос на време, с цел да станем очевидци на развръзката в дуела. Наскоро обаче Гришо осъществя своя първи поврат от 0:2 сета и наподобява към момента вдъхновението от този миг не го беше напуснало, тъй като родният ни представител осъществя два следващи пробива, давайки единствено една точка на противника си и справедливо докара нещата до тайбрек, където навакса пасив от 1:3 точки и вкара конфликта в съдбоносен сет.

Там психическото преимущество беше напълно на страната на Григор, а Макдоналд изглеждаше изцяло обезкуражен и незабавно позволи брейк. Впоследствие американецът се опита да разбие ритъма на нашия тенисист, прибягвайки до здравно спиране, само че този проект не сработи по никакъв метод и някогашният финалист постави точка на разногласието, завоювайки пет от идващите шет гейма в мача.

 

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР