Григор Димитров изигра забележително добър мач и се класира на

...
Григор Димитров изигра забележително добър мач и се класира на
Коментари Харесай

Григор Димитров би Алкарас за полуфинал в Маями

Григор Димитров изигра удивително добър мач и се класира на полуфинал на шампионата в Маями. Българинът победи след 6-2, 6-4 лидера в схемата Карлос Алкарас. Гришо се оправи с единствено за час и половина.

Димитров завоюва втори следващ мач против международния №2. Това е и 40-ата му победа против тенисист от топ 10. Това е и четвърти полуфинал за него през 2024 година, като той има актив от 19 победи и 4 загуби през годината. Григор има полуфинал в осем от деветте шампионата от сериите Мастърс.

През целия мач Григор Димитров игра нападателно и не спираше да притиска съперника си. И имаше няколко толкоз положителни отигравания, че испанецът му ръкопляскаше.

Алкарас имаше точка за пробия още в първия гейм, само че не се възползва. После той даде късмет на хасковлията да го пробие и Гришо го направи. Алкарас опита незабавно да върне пробива и имаше три шанса за това, само че Димитров ги отрази. После българинът стигна до нов пробив при 5-2 и затвори сета.

Григор Димитров стартира добре и втория сет. Той проби в четвъртия гейм за 3-1, а по-късно поведе и с 4-1. В идващия гейм българинът пропусна опция за нов пробив. Алкарас се върна в мача и проби, след което изравни за 4-4. Димитров взе своето подаване за 5-4, а по-късно с нов пробив завърши мача.

Гришо приключи с 3 аса, 23 печеливши удара и едвам пет непредизвикани неточности.

На полуфинала в Маями българинът ще играе с Александър Зверев. Нашенецът има единствено един триумф в 8 мача против Зверев и загуби от него четири пъти през 2023 година При победа против германеца, Димитров ще се завърне в топ 10 на международната ранглистата за първи път от 2018 година

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР