Григор Димитров изигра един от най-трудните си мачове досега през

...
Григор Димитров изигра един от най-трудните си мачове досега през
Коментари Харесай

Втори финал за Гришо за 2024 г.

Григор Димитров изигра един от най-трудните си мачове до момента през актуалната тенис акция, само че показва шампионски темперамент и сътвори цялостен поврат над Карен Хачанов (Рус). В борба за място на финала на АТР 250 шампионата в Марсилия българинът надигра с 6;7 (3), 6:4, 7:6 (5) за 2,55 ч. 198-сантиметровия си противник и нощес спори за втори трофей през годината и юбилеен десети в кариерата си против Уго Юмбер (Фр, №21). Французинът в профил на полуфинала лидера в схемата Хуберт Хуркач (Пол, №8).
" В първия сет имах възприятието, че той ме надигра. Допусках голям брой неточности, пробвах да намеря ритъма си, само че значимото е, че продължавах да се боря. Дори в известна степен се ядосвах на себе си, тъй като ударите ми не бяха точни и на нужното равнище. Няколко точки се оказаха от фундаментално значение за крайния излаз на дуела. Това беше страхотна психическа борба, в която до последно имах вяра в триумфа ", сподели Григор Димитров.
За противника си в снощния край Гришо показа: " Няма слаб тенисист, с който да съм играл напоследък. Щастлив съм, че се класирах за финала. Важно е да печелиш, въпреки и да не играеш най-хубавия си тенис. "
В последните 18 мача преди финала в Марсилия Гришо е спечелил 16 и е изгубил единствено два пъти.
Тази седмица Димитров ще играе на АТП 500 в Ротердам, където на старта негов противник е Лоренцо Сонего (Ит, №46).
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР