Григор Димитров изигра един от най-слабите си мачове през последните

...
Григор Димитров изигра един от най-слабите си мачове през последните
Коментари Харесай

Димитров стигна с мъка до III кръг на Australian Open

Григор Димитров изигра един от най-слабите си мачове през последните месеци, само че въпреки всичко съумя да се класира за III кръг на Откритото състезание на Австралия по тенис. Световният №3 надви над квалификанта Макензи Макдоналд (САЩ) с 4:6, 6:2, 6:4, 0:6, 8:6 след над 3-часова борба на централния корт " Род Лейвър Арина " в Мелбърн.

22-годишният американец (№186 в ранглистата) показва голямо самочувствие против поставения под №3 българин и бе на път да сътвори най-голямата сензация от началото на шампионата при мъжете. Особено позорен за Димитров беше четвъртият сет, в който нашият не съумя да вземе нито един гейм.

През целия мач Григор бе оптимално усложнен в своите подавания и в същото време едвам стигаше до благоприятни условия за пробив в сервиса на Макдоналд. Миналогодишният полуфиналист реализира 8 аса и направи 9 двойни неточности, до момента в който квалификантът пласира 4 директни точки от сервис и позволи 6 двойни неточности. И двамата съумяха да осъществят по 5 брейкбола, като последният бе и мачбол за българина, с който той затвори трагичния дуел след 3,25 ч. игра.

За място на 1/8-финалите Димитров ще спори в петък с №30 в схемата Андрей Рубльов (Рус), който отстрани Маркос Багдатис (Кип) с 6:4, 6:7 (4), 6:4, 6:2.

СНИМКА: ЕПА/БГНЕС
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР