Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през настоящия

...
Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през настоящия
Коментари Харесай

Григор Димитров: Трябва да вдигна още нивото

Григор Димитров изигра един от най-силните си мачове през сегашния сезон и изцяло обезличи Анди Мъри, с цел да се класира за третия кръг на US Open.

Първата ни ракета не отпусна нито сет на някогашния първенец в конкуренцията и изрази упоритости в изявлението си на корта, че може да повтори класирането си за полуфиналите от 2019 година, а ето какво показа най-хубавият български тенисист на конференцията си след мача:

" Страхотен ден, това беше един страховит ден. Щастлив съм, че завоювах в поредни сетове. Това беше от основно значение за мен. Щастлив съм какъв брой добре се движех през днешния ден по корта. Чувствах се чудесно физически, макар че играх толкоз дълъг мач в първия кръг. Изнесох едно в действителност доста дисциплинирано показване и съм доста удовлетворен от играта си в хода на целия мач.

Да, несъмнено е ужасно. Дори през вчерашния ден се усещах чудесно във фитнеса и усетих по какъв начин тялото ми се е възстановило по най-хубавия вероятен метод. Бях се наспал добре, почивах задоволително и направих всичко, с цел да бъда в тази позиция. Това ми дава убеденост да изляза на корта и да стартира да се мятам за всяка една топка. Днешният мач беше доста физически. Винаги е по-добре да спечелиш в три сета, в сравнение с в пет, само че би трябвало още повече да подвигна равнището си на игра.

По-добър съм, в сравнение с преди. На 32 подвигам по-големи тежести и чувствам тялото си по-силно отпреди пет години. Това ме прави доста убеден. През тази година имах някои отлични седмици, тъй че всичко към този момент е чудесно и виждам да не обмислям прекомерно доста нещата, а просто да върша, каквото се изисква от мен на корта и във фитнес залата.

Знам, че върша доста неща на корта, които затрудняват другите играчи, тъй че ще се придържам към това. Винаги можеш леко да промениш играта си и да подобриш някои неща. Това е наша работа като екип - да седнем и да обсъдим какво можем да създадем по-добре. Аз съм стимулиран и разчувствуван, тъй като всеки ден мога да върша това. Сега съм на този стадий от кариерата си, в който просто правя оценка всеки ден когато се събудя, тялото ми се усеща чудесно и мога да изляза умерено да поиграя. Разбира се, то е неизбежно да нямаш някакви болки, само че в същото време виждам нещата да се развиват естествено. Нищо в никакъв случай не е чак толкоз неприятно или положително. Може би просто съм станал по-зрял.

Никога не е елементарно да отразиш мачбол. На всички три мачбола подходих доста аресивно. Спомням си, че завоювах една от тези точки със ужасно деми воле, което едвам мина над мрежата. Просто пробвам всичко допустимо да печеля съответното разиграване. Гледам да не приписвам значение на това по какъв метод съм спечелил дадения мач. Оценявам успеха и знам, че имах малко шанс, само че се борих за него и както знаем, то успеха обича подготовката, а аз се приготвих доста добре. Тренирах доста преди началото на шампионата и усещах, че даже да изгубя, то не бих изпитвал съжаления, тъй като съм направил всичко допустимо. Днес нямаше разлика в това отношение. Исках просто да изляза на корта и да дам всичко от себе си.

Много играчи започнаха да играят изтеглени надалеч зад главната линия, тъй че в случай че улучиш точния миг за пай топка, то се се трансформира в елементарен удар. Трябва обаче да следиш доста деликатно играта, с цел да използваш този способ. Аз употребявам доста своя сечен бекхенд и за мен е по-лесно да извършвам този удар и да разнообразявам с него, което слага противниците ми в некомфортна обстановка, тъй като не знаят какво ще последва. Това е в действителност забавен удар, който евентуално ще виждаме от ден на ден.

Саша Зверев е необикновен състезател. Играли сме значително пъти между тях и той ме победи в последните два случая, само че това е просто следващия мач и няма да подобавам по някакъв по-различен от нормалното метод. Концентриран съм най-много върху моята страна от мрежата. Оценявам предизвикването на съперника и другите качества на играчите. Сега имам ден за възобновяване, в който да помисля какво бих могъл да направя малко по-различно и да изготвя задоволително добър проект за игра.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР