Григор Димитров изигра два феноменални двубоя на Мастърс-а в Мадрид,

...
Григор Димитров изигра два феноменални двубоя на Мастърс-а в Мадрид,
Коментари Харесай

Циципас отново спря Гришо

Григор Димитров изигра два феноменални дуела на " Мастърс " -а в Мадрид, само че на осминафинала бе спрян от Стефанос Циципас (№5), както и та предходния шампионат в Барселона. Гъркът не позволи нито миг на съмнение от първата до последната точка в срещата и се поздрави с крайната победа - 6:3 6:4. Така представителят на Гърция си резервира място в четвъртфиналната фаза на конкуренцията, където ще се изправи против Андрей Рубльов (Рус). Още през цялото време на дуела противниците си разменяха извънредно темпови удари и въпреки ниския % на вкаран първи сервис от страна на хасковлията паритетът в резултата остана недокоснат до 2:2. Тогава обаче последва стремглав спад в представянето на Димитров, който позволи 3 непредизвикани неточности в шестия гейм, довели до пробив на нула и закъснение с 2:5 за нашия. Въпреки пасива си родният ни представител не се отхвърли и блесна с два превъзходни уинъра от бекхенд по правата в края на частта, само че и те не му помогнаха да спре стремежа на международния №5, който по-късно повече от 30 минути записа откриващия сет против своето име.
Българинът продължи да изпитва проблеми с началния си удар и на старта на втората част, където още в дебютното си подаване бе изправен пред заплаха от инкасиране на брейк, само че тъкмо тогава на помощ пристигна неговият сервис, който му разреши да навлезе в корта и да отрази опцията. Четвъртият в схемата продължи да нападна бекхенд страната на най-хубавия ни тенисист, което даде своя резултат в идващото подаване на Димитров, когато финалистът от 2019-а се възползва от неточностите на международния №20, с цел да поведе с ранен пробив на първата отмора. Впоследствие Гришо стабилизира представянето си, само че това надалеч не бе задоволително, защото против себе си имаше състезател, който сервираше безпогрешно и не му оставяше каквито и да било шансове даже да намерения за връщане на пробива. До самия завършек на срещата Циципас не трепна и след още няколко безапелационни сервис гейма постави точка на дуела, гарантирайки си място в четвъртфиналите.
След загубата Гришо предстоящо реши да се отдръпна от срещата си в шампионата при тандемите, където дружно с колегата си - деветия в света Феликс Оже-Алиасим, трябваше да се изправят против някогашните водачи в международната класация при тандемите - Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара.
Така хасковлията напуща тазгодишното издание на Mutua Madrid Open с две победи на сингъл и една на двойки, до момента в който присъединяване на канадеца в Мадрид продължава, откакто младокът показва впечатляващ тенис на сингъл и си подсигурява място в четвъртфиналите, откакто отвя Яник Синер (Ит), отпускайки му единствено 3 гейма.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР