Григор Димитров изглеждаше притиснат в ъгъла по време на полуфиналния

...
Григор Димитров изглеждаше притиснат в ъгъла по време на полуфиналния
Коментари Харесай

Финалистът Григор: Всичко беше срещу мен, но продължих да вярвам; имах нужда от такава битка

Григор Димитров изглеждаше притиснат в ъгъла по време на полуфиналния си конфликт с Талон Грийкспор в Стокхолм, като нидерландецът беше единствено на 2 точки от това да сервира за крайната победа и играеше на извънредно високо равнище, само че и това не беше задоволително да преодолее съпротивата на някогашния първенец в шампионата, който очевидно беше доста благополучен от извоюваната победа, която му разрешава на следващия ден да излезе в търсене на своята 10-та ATP купа в кариерата си.

Григор, поздравления, ти си финалист! Трябва да загатна тази страхотна пегръдка сред вас двамата в края. Изпитваш голямо почитание към метода, по който той се бори, нали по този начин?

- На първо място би трябвало да кажа, че той е страховит човек, което почитам повече от всичко друго. Това е най-важното нещо за мен. Знаех, че още веднъж ще бъде тежка борба. В първия сет имах възприятието, че всичко беще против мен - всяка една линия и интервенция на мрежата. Въпреки всичко продължих да имам вяра и да играя добре, пробвайки се да приспособявам играта си към това, с което разполагах през днешния ден. Честно казано не съм виждал Талон да играе сходен необикновен тенис от доста дълго време насам. Той е страховит играч и в действителност правя оценка, че двамата бяхме част от този мач, тъй като в действителност се нуждаех от една такава борба.

На финала ти следва мач с Томи Пол, който също е някогашен първенец в шампионата и ще се борите за вторите си трофеи в шампионата. Това е много особено, не мислиш ли?

- Разбира се. Най-важното нещо е, че съм на край и основната причина още веднъж бяхте вие, хора! Идвам на този шампионат, откогато съм дете и в действителност значи доста за мен да се завърна, играейки на край пред вас! Чувствам се доста признателен, без значение дали на следващия ден ще бъда победител или губещ.



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР