Григор Димитров имаше всички предпоставки да вярва, че е подготвен

...
Григор Димитров имаше всички предпоставки да вярва, че е подготвен
Коментари Харесай

Безидеен Григор Димитров загуби още първия си мач в Маями

Григор Димитров имаше всички предпоставки да има вяра, че е квалифициран за мощно показване в Маями, имайки поради отлични му неотдавнашен рейд към четвъртфиналите на Мастърса в Индиън Уелс. Днес обаче нямаше и помен от вдъхновението, което го беше обзело в Калифорния и нашият съотечественик закономерно отстъпи на непоставения Макензи Макдоналд - 1:6 4:6. По този метод първата ни ракета записа трета поредна загуба във Флорида и му остава само да се готви за клей сезона, където от 9 април нататък му следва да вземе присъединяване на Мастърса в Монте Карло.

Григор започва нападателно, пробвайки се да отиграва напълно от форхенд страната си и ударите му изглеждаха солидни. Макдоналд обаче също играеш с невисок брой на непредизвикани неточности, а в същото време се справяше с офанзивите на българина и закономерно осъществя ранен пробив. Впоследствие локалният представител навакса пасив от 0:30, с цел да затвърди преднината и резултатът стана 3:0 гейма в негова изгода. Димитров отговори с чудесно извършено подаване, с което най-сетне се разписа, единствено че последва нов слаб интервал за хасковлията и той не завоюва нито гейм повече до края на откриващия сет.

Родният ни представител доста увеличи нивото си от сервис линията през втория сет и организираше някои отлични печеливши комбинации, само че неговият конкурент насочваше ретурите си със забележителна дълбочина и непрекъснато принуждаваше 26-ият подложен да извършва спомагателни удари. В последна сметка Григор не можа да издържи на невероятните отбрани прояви от другата страна на мрежата и се пропука при 4:4, когато запрати смач в навън и скоро международният номер 54 се поздрави с успеха, която му дава късмет да премери сили с Александър Зверев в идващия кръг.

8-6 fifth set loss avenged ✔️ disposes of Dimitrov 6-1 6-4 to set up a Miami R3 meeting with Zverev
— Tennis TV (@TennisTV)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР