Григор Димитров имаше трудната задача да открие участието си на

...
Григор Димитров имаше трудната задача да открие участието си на
Коментари Харесай

Колко точно бърз е Григор Димитров? Преценете сами и се насладете

Григор Димитров имаше сложната задача да открие присъединяване си на Аустрелиън Оупън с мач против постоянно непредксазуемия Аслан Карацев, който в профил нашия съотечественик в четвъртфиналите на същата конкуренция през 2021-ва година. Този път обаче най-хубавият български тенисист имаше надзор над дуела от първата до последната точка, като позволи единствено 12 непредизвикани неточности и справедливо победи в поредни сетове.

Най-голямо усещане в играта на Григор пък направи безупречната му дарба да минава от отбрана в офанзива, което обезврежда съвсем напълно мощните отигравания на руснака и провокира цели 48 грешки от ракетата му.

Нагледен образец за светкавичното придвжване по корта на Димитров беше разиграването в седмия гейм на втория сет, когато двамата си размениха редица остри удари в центъра на корта, след което Карацев реши да смени темпото и нападна с мощен бекхенд по диагонала. Наглед точката изглеждаше предрешена в интерес на международния номер 82, единствено че Григор върна топката в игра, а след това спринтрира стремително към мрежата, с цел да доближи късата топка на своя конкурент и приключи с лекост.

Самото разиграване незабавно беше публикувано от обществените канали на конкуренцията, в които се задаваше резонния въпрос - " Колко тъкмо бърз е Григор Димитров "?



Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР