Григор Димитров имаше невероятен старт на тазгодишното си участие на

...
Григор Димитров имаше невероятен старт на тазгодишното си участие на
Коментари Харесай

Нова наказателна акция: Григор продължава без загубен сет на Ролан Гарос!

Григор Димитров имаше необикновен старт на тазгодишното си присъединяване на Ролан Гарос, постигайки най-убедителната си победа до момента на равнище Голям шлем. Това се случи в първия кръг на шампионат, когато първата ни ракета отпусна едвам три гейма на американеца Маркос Гирон. Днес пък българинът изигра нов примерен мач и не остави никакви шансове на някогашния номер 12 Борна Чорич, надигравайки го с безапелационното 6:0 6:4 6:3.

По този метод родният ни визиите ще има опция да се бори за второ класиране на осминафиналната фаза в Париж през своята кариера, а от място там го разделя само Диего Шварцман. Южноамериканецът е играчът с най-вече победи на клей в хода на сезона, само че всички си спомняме по какъв начин хасковлията го разгроми напълно неотдавна на Мастърса в Мадрид.

Срещата сред Димитров и Чорич започва равностойно в самото начало и хърватинът даже имаше точка за постигането на първи пробив. Реакцията на нашия съотечественик беше мигновена, като последваха серия от чудесно издигнати офанзиви и Григор удържа сервиса си. Впоследствие нашият тенисист заигра надалеч по-освободено, до момента в който непоставеният състезател непрекъснато пресилваше своите отигравания. Надмощието на Димитров ставаше все по-осезаемо и неговото брилянтно показване в Париж продължи с цялостна мощ, откакто българинът не загуби нито гейм в откриващия сет.

Втората част предложи надалеч по-голяма конспирация, защото международният номер 279 стабилизира представянето си на начален удар и към този момент виждахме по какъв начин вкарва в приложимост обичания си бекхенд по правата. Чорич се опитваше да въвлича 18-ия подложен в продължителни замени, единствено че хасковлията оставаше правилен на стила си и продължаваше да работи с огромна доза експанзия. В последна сметка Димитров дочака пропукването от другата страна на мрежата и реализира брейк в десетия гейм, който пристигна след сбъркан форхенд на хърватина.

Григор взе медицински таймаут преди началото на третата част, тъй като имаше проблеми с мазоли на играещата ръка, но този дискомфорт не беше в положение да спре музи българин и той напълно скоро се поздрави с постигането на чист триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР