Григор Димитров има нужда от малко късмет в първите кръгове

...
Григор Димитров има нужда от малко късмет в първите кръгове
Коментари Харесай

Дани Валверду: Григор има нужда от малко късмет

Григор Димитров има потребност от малко шанс в първите кръгове и 2-3 победи, с цел да си върне увереността. Това мнение изрази треньорът на българина Дани Валерду, който даде изявление в навечерието на Мастърс 1000 шампионата в Синсинати, където Спортист №1 на България има да пази купа от предходната година.

" Григор Димитров се приготвя добре. Имахме няколко седмици, с цел да упражняваме за идните шампионати до края на годината. Сезонът на трева несъмнено не се разви по метода, по който искахме – Григор загуби от Новак в Куинс и по-късно от Стан в първия кръг на “Уимбълдън”. Той имаше положителни благоприятни условия да завоюва този дуел (срещу Вавринка), само че не се възползва. В последните няколко седмици Григор имаше време да види какво може да усъвършенства в играта си и да продължи напред към идното до края на годината”, съобщи Валверду.

Listen out for a radio exclusive with @danielvallverdu coach of defending @CincyTennis champion @GrigorDimitrov pic.twitter.com/drerBxte8N
— ATP Tennis Radio (@ATPtennisradio) August 14, 2018 “В последните седмици Григор свърши доста работа във фитнеса с кондиционния си треньор. Никой не знае какво ще се случи до края на годината, само че аз мисля, че той се приготви добре.

Разбира се, че има напрежение. Той завоюва първата си огромна купа в Синсинати и в този момент се връща като първенец тук. Но в случай че желае да пораства, би трябвало да привиква с тези неща.

Няма значение какъв брой точки има да пази тук. За мен всеки сезон стартира от нулата и от ранглистите по-важна е годишната (Race To London). В огромните шампионати от време на време е нужна и доза шанс в първите кръгове, с цел да можеш да придобиеш спомагателна убеденост, когато дойдат огромните двубои”, приключи треньорът на Григор Димитров.
tennis24.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР