Григор Димитров има нов треньор - роденият в Германия Кристиан

...
Григор Димитров има нов треньор - роденият в Германия Кристиан
Коментари Харесай

Григор Димитров започва да работи с нов треньор

Григор Димитров има нов треньор - роденият в Германия Кристиан Гро, оповестява уеб сайтът Tenniskafe.com. Българинът дълго време беше без ментор, като разчиташе на помощта на Радек Щепанек и Андре Агаси, само че на конференция у нас в края на сезона разгласи, че към момента е в търсене на подобаващ треньор.

Припомняме, че тази година по време на Mutua Madrid Open първата ни ракета публично се раздели с Дани Валверду, с който работиха дружно в продължение на три години. Преди това Димитров е работил с други седем треньора - Франко Давид, Йохан Йортеген, Роджър Рашийд, Микел Тилстрьом,  Патрик Муратоглу, Питър Макнамара и Петер Лундгрен. Най-доброто му класиране при наставниците преди Валверду бе №8 при Роджър Рашийд.

Новият треньор на Димитров е роден през 1981 година в Германия и има тапия от университета в Сан Диего. В последните месеци работи като съветник по развитието на младите играчи към федерацията по тенис на Съединени американски щати. Най-впечатляващото му достижение е възраждането на кариерата на Томи Хаас в интервала 2011-2013 година Тогава, под негово управление, германецът стига до топ 11 на света, изкачвайки се с близо 200 места в ранглистата. Хаас съумя да завоюва купите в в Хале (2012 г.), Мюнхен (2013 г.) и Виена (2013 г.), да победи Новак Джокович и Роджър Федерер и да завоюва премията на АТР за завръщане на годината през 2012 година Гро работи и с американеца Тайлър Фриц, като под негово управление младата вяра на тениса завоюва купата при младежите на Откритото състезание на Съединени американски щати през 2015 година и игра на край на „ Ролан Гарос “. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР