Григор Димитров има желание да играе с националния отбор за

...
Григор Димитров има желание да играе с националния отбор за
Коментари Харесай

Григор Димитров има желание да играе в Купа Дейвис

Григор Димитров има предпочитание да играе с националния тим за "Купа Дейвис ". Той обаче към момента не е решил дали това ще се случи през 2019 година, изясни мениджърът на тенисиста Георги Стоименов пред "Дневник ".

В четвъртък капитанът на България за "Купа Дейвис " Тодор Енев изрази очаквания "нашата първа ракета да вземе присъединяване ". "Защото въпреки всичко ще му е нужно за присъединяване на олимпиада през 2020 година и несъмнено разгадавам на него ", сподели той пред "Диема спорт ".

Стоименов съобщи, че "Григор също се надява да играе за "Купа Дейвис ". "През годините разнообразни фактори не са му разрешавали да играе ", добави мениджърът на най-хубавия български тенисист.

Заради смяната на формата в "Купа Дейвис " България се изкачи служебно във Втора група на зона "Европа/Африка ". Националите ще гостуват на Южна Африка, чиято първа ракета е финалистът от последния "Уимбълдън " и №5 в света Кевин Андерсън.

Мачовете ще се играят през април или септември. Точните дати занапред следва да бъдат конкретизиране, оповестиха от Българската федерация по тенис. Засега доказаните имена в българския състав са тримата участници в главната скица на "София оупън " - Димитър Кузманов, Александър Лазаров и Адриан Андреев.

Григор Димитров не е играл за "Купа Дейвис " от юли 2015 година Тогава той взе присъединяване в един мач против Люксембург, като записа безапелационна победа с 6:1, 6:2, 6:4 против Жил Кремер. Това му даде опция да се класира за олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, където отпадна в първия кръг от Марин Чилич.

Димитров, който дебютира в шампионата през 2008 година, има 16 победи в 17-те си самостоятелни мача за "Купа Дейвис ".

dnevnik.bg
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР