Григор Димитров играе най-добрия си тенис от много дълго време

...
Григор Димитров играе най-добрия си тенис от много дълго време
Коментари Харесай

Жребият в Марсилия: Григор стартира срещу аутсайдер; възможен е нов сблъсък с Хуркач

Григор Димитров играе най-хубавия си тенис от доста дълго време насам и изцяло справедливо се класира за полуфиналите в Ротердам, където след броени часове ще излезе на корта против Даниил Медведев. Добрите вести за нас пък са свързани с това, че мачовете с присъединяване на първата ни ракета ще продължат и през другата седмица, тъй като той е декларирал присъединяване на ATP 250 конкуренцията в Марсилия, където за последно игра преди цели 12 години.

Българинът няма изключително положителни мемоари от френския град, тъй като не е печелил нито един мач при двете си появи там, само че тогава се намираше в самото начало на своята кариера и в този момент несъмнено е кадърен да обърне трендовете в своя изгода. Григор ще бъде подложен под номер четири в главната скица, а преди броени минути уредниците изтеглиха жребия за надпреварата, който беше относително благосконен към родния ни представител.

Димитров ще започва акцията си непосредствено от втория кръг на конкуренцията, където го чака конфликт с един всред Елиас Имер (световен номер 163) и тенисист минал през квалификациите. Единствената среща сред нашия съотечественик и шведа датира от 2013-та година, когато Гришо прави поврат против тогавашния 17-годишен играч, с който за прочут интервал се подготвяха дружно в академията " Good to Great ".

Първият сериозен тест за Григор се чака да бъде в четвъртфиналите, тъй като там е допустимо да се изправи против Марк-Андреа Хюслер, който е добре прочут на тенис почитателите у нас, откакто завоюва купата на Sofia Open, само че преди този момент швейцарецът ще би трябвало да премине през постоянно непресказуемия Александър Бублик или тогавашния подгласник от Мастърса в Париж - Филип Краинович.

Във етапа на полуфиналите пък е допустимо да забележим нов конфликт сред Григор Димитров и Хуберт Хуркач, а в същата секция от схемата са още Давид Гофен и надарения швейцарски младок Лиендро Риедл, чиято серия доближи до 16 следващи победи при започване на януари.

Другата половина е не по-малка забавна, защото ще бъде управлявана от Яник Синер, за който несъмнено няма да бъде по никакъв начин елементарно да доближи до разногласието за трофея, имайки поради съществуването на имена от ранга на Алекс Де Минор, Стан Вавринка и Максим Креси в неговия поток.

Пълен чоп за шампионата в Марсилия:

Marseille ATP 250 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР