Григор Димитров и Стан Вавринка ще доиграят мача помежду си

...
Григор Димитров и Стан Вавринка ще доиграят мача помежду си
Коментари Харесай

Очаквайте: Гришо и Вавринка доиграват

Григор Димитров и Стан Вавринка ще доиграят мача между тях от третия кръг на "Ролан Гарос ". Срещата би трябвало да стартира след броени минути.

Най-добрата ракета на България при мъжете Григор Димитров е на прага на отпадане от 24-ия подложен в схемата швейцарец. Заради огромното закъснение на предхождащите я мачове през вчерашния ден, срещата беше преместена от корт "Сюзан Ленглен " на корт 1. Преди рухването на тъмнината трикратният първенец от Големия шлем съумя да вземе задатък от 2:0 сета против 28-годишния хасковлия. 34-годишният Вавринка завоюва два следващи тайбрека - надлежно със 7:5 и 7:4 - като шансът за Григор се крие точно в спирането на срещата.

Следете развоя на мача и в събота с GONG.BG!

Родният състезател има аргументи да съжалява за позицията, в която ще започва съботния ден в Париж. В първия сет той съумя да навакса ранен пробив в интерес на противника и при 5:4 получи късмет за пробив с цената на сетбол. Григор не съумя да се възползва, а след това загуби сета. Втората част мина без нито един пробив и разумно още веднъж се стигна в тайбрек, където резултатът може би не разкрива в цялостна степен цялостното предимство на Вавринка.

То става явно от един бърз прочит през статистиките - швейцарецът завърши деня с 37 против 20 печеливши удара (почти двойно повече). Асовете също се движеха съкрушително в негова изгода - цели 13 против единствено 1 за Григор. Българинът в много мигове стоеше извънредно равоностойно и сподели стабилен % на вкаран първи сервис (68%), единствено че единственото, което го задържа в мача са доста по-ниският брой на непредизвиканите неточности - 19 против 36. С напредването на мача Вавринка пое самодейността от главната линия, като стартира да господства и в дългите разигравания.

При Димитров очевидно въздействие оказаха по-тежките мачове досега. Той победи Янко Типсаревич и Марин Чилич (всеки в 5-сетови двубои), с цел да си уреди мач против своя остарял познайник. Вавринка, от своя страна, наподобява малко по-свеж след четирисетов триумф над Йозеф Ковалик (Словакия) в първи кръг и чиста победа над чилиеца Кристиан Гарин във втори.

link1 " >  БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР