Григор Димитров и Райън Харисън се класираха за полуфиналите в

...
Григор Димитров и Райън Харисън се класираха за полуфиналите в
Коментари Харесай

Григор Димитров стигна полуфиналите на двойки в Бризбейн

Григор Димитров и Райън Харисън се класираха за полуфиналите в шампионата на двойки в Бризбейн. В доста оспорван мач, минал през два тайбрека, българо-американският тандем победи австралийците Ник Кириос и Мат Рийд със 7:6 (2), 7:6 (3).

Димитров и Харисън пласираха 11 аса, завоюваха 88% от точките след собствен първи сервис и излязоха спечелили в 56 от 73-те точки, в които бяха на начален удар. Кириос и Рийд също сервираха солидно. Те направиха 11 аса и завоюваха 51 от 72-те точки, които бяха разиграни в подаванията им.

Двете двойки имаха по четири благоприятни условия за пробив и осъществиха по една в първия сет. Във втората част Димитров и Харисън имаха два шанса, а Кириос и Рийд - един, само че до пробив не се стигна.

Българинът и австралиецът демонстрираха доста по-стабилна игра в двата тайбрека. Още първоначално те натрупваха ранен задатък и не го изпускаха до края, с цел да сложат завършек на дуел след 75 минути игра.

В спор за място на финала Димитров и Харисън ще се изправят против любимците в шампионата Хенри Континен и Джон Пиърс. Финландецът и австралиецът са сложени под №1 в Бризбейн и заемат второто място в международната класация на двойки.

В другия полуфинал холандецът Уесли Кулхоф и австралиецът Артьом Ситак чакат спечелилия от мача сред поставените под №2 Майкъл Винъс и Марсело Демолинер и аржентинския тандем Леонардо Майер - Орасио Себайос.

Полуфиналът на Димитров и Харисън с Континен и Пиърс ще се играе в петък. В четвъртък българският тенисист стартира отбраната на купата в самостоятелния шампионат. Световният номер 3, който е лидер в главната скица, среща австралиеца Джон Милман.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Мачовете на Григор Димитров (770)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР