Григор Димитров и Рафаел Надал застанаха зад президента на ATP

...
Григор Димитров и Рафаел Надал застанаха зад президента на ATP
Коментари Харесай

Григор и Надал против промени в ATP, Джокович е на друго мнение

Григор Димитров и Рафаел Надал застанаха зад президента на ATP Крис Кермод. Темата към бъдещето управление на мъжкия тенис бе коментирана от всички водещи играчи и е на път да преизвика раздор сред тях. До края на месеца управлението на ATP би трябвало да гласоподава дали актуалният президент да остане на поста си.

Според информация на " Дейли Телеграф " на събирането на Съвета на играчите преди старта на Откритото състезание на Австралия мненията по въпроса са били разграничени. Президентът на Съвета Новак Джокович отхвърли да разяснява какво мисли по въпроса, само че съгласно мнозина той е за смяна.

Темата бе необятно коментирана в Мелбърн, като мнозина опазиха Кермод, измежду които бяха Григор Димитров и Рафаел Надал. " Мисля, че промяната на Крис Кермод би била една от най-големите неточности. Тенисът е в толкоз положително положение сега. Имаше толкоз доста положителни промени. Аз не бих го направил ", разяснява Григор.

Nadal, Dimitrov support Kermode -
A growing band of players, including PC boss Djokovic and member Pospisil, are pushing for change at the ATP to distribute more funding to players.
The redistribution would be targeted to players outside the top 50. https://t.co/3jaDWXJCYy
— C Kristjánsdóttir (@CristinaNcl) January 14, 2019
Надал бе много по-краен, като съобщи, че от Съвета на играчите не са го потърсили, с цел да изискат мнението му. " Не съм в Съвета към този момент, само че никой от там не изиска мнението ми. Ако желаят да прочетат мнението ми, ще ви кажа. Вярвам в дълготрайните планове. Не мисля, че е добре прекомерно постоянно да има промени. Мисля, че Крис евентуално свърши някои положителни неща, не виждам задоволително отрицателни неща, с цел да не продължи да заема поста ", разяснява испанецът.

Роджър Федерер съобщи, че би трябвало да се проведат диалози сред него, Джокович и Надал. Новак побърза да посочи, че решение по отношение на Кермод не е взето. Той добави, че се възнамеряват диалози с Роджър, Рафа и всеки, който е заинтересуван.

I don't understand this at all. https://t.co/5SdrHJ3zhB via @TelegraphSport
— Shannon Clarke (@_clarkeshannon) January 17, 2019
Днес пък " Телеграф " разгласява писмо, което Стан Вавринка е изпратил до Съвета на играчите, в което изрази отвращение от концепцията за промяна на шефа на ATP.
ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР