Григор Димитров и Рафаел Надал ще излязат един срещу друг

...
Григор Димитров и Рафаел Надал ще излязат един срещу друг
Коментари Харесай

Гришо срещу Надал в Мексико, Матадора се закани да даде най-доброто

Григор Димитров и Рафаел Надал ще излязат един против различен за 14-ти път в формален дуел, а залогът ще бъде място на край на ATP 500 шампионата в Акапулко. На четвъртфиналите Димитров надигра в два сета Стан Вавринка, до момента в който Надал се оправи с южнокорееца Сунву Квон.

Рафа води с 12:1 в директните мачове против българина, само че призна, че ще се нуждае от най-хубавата си игра, с цел да го победи още веднъж.

" Димитров приключи предходната година по доста по-добър метод, в сравнение с играеше преди този момент през сезона ", разяснява Надал след класирането за полуфиналите, където към този момент го очакваше Григор.

" Започва да играе добър тенис и го демонстрира тук, завоюва някои доста положителни мачове ", добави Рафа. " Ще би трябвало да дам най-хубавото от себе си и се надявам, че съм подготвен да го направя ", приключи испанецът.

Надал е в серия от пет следващи победи против Григор, а последният и единствен триумф на българина беше на шампионата в Пекин през 2016-та година. Последните им два мача бяха на клей в Монте Карло надлежно през 2019 и 2018-та година, като и в двата случая Надал завоюва с 6:4, 6:1. Преди това той се наложи два пъти в три сета на твърдите кортове в Пекин и Шанхай, а серията на Рафа стартира с именития полуфинал в Мелбърн сред двамата, приключил с петсетова победа за испанеца след 4 часа и 56 минути игра. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР