Григор Димитров и Паула Бадоса постигнаха победа в дебюта си

...
Григор Димитров и Паула Бадоса постигнаха победа в дебюта си
Коментари Харесай

Димитров и Бадоса с победно начало на World Tennis League


Григор Димитров и Паула Бадоса реализираха победа в дебюта си като тандем по време на демонстративния екипен шампионат World Tennis League. В първия дуел от конфликта сред „ Соколи “ и „ Ястреби “ българинът и испанката реализираха поврат против Доминик Тийм и Анастасия Павлюченкова – 5-7, 6-3, 10-4.

Това даде задатък на техния тим преди мачовете на сингъл. В тях Арина Сабаленка ще срещне Елена Рибакина, а по-късно Новак Джокович се изправя против Александър Зверев.

„ Беше тежко от самото начало. Прекрасен формат. Много друго, доста ново. Имах необикновен сътрудник “, сподели Григор след мача, а Бадоса добави: „ За първи път играя смесени двойки. Забавлявахме се. Това е чудесна опция за нас. “

В началото на мача Бадоса бе тази, която правеше повече неточности и това способства за развиването на първия сет. В него Тийм и Павлюченкова пропуснаха да затворят на сервис при 5-4, само че го направиха при 6-5. Вторият сет стартира с три гейма за „ Димоса “ и до края двамата взимаха подаванията си.

Така се стигна до съдбоносен тайбрек до 10 точки. Той също стартира доста мощно за Григор и Паула, които поведоха с 5-0. Груба съдийска неточност ги лиши от още по-категоричен триумф след точка, която трябваше да направи 8-3, само че вместо това се стигна до 7-4. И това не попречи на българина и испанката, които осъществиха още първия мачбол за 10-4.

Димитров и Бадоса ще играят в тандем още веднъж на 23 декември против Холгер Руне и Южени Бушар. Още в сряда Григор още веднъж ще играе смесени двойки, само че с Арина Сабаленка. Техни противници ще бъдат Бианка Андрееску и Андреас Сепи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР