Григор Димитров и националите ни дадоха прескоференция преди старта на

...
Григор Димитров и националите ни дадоха прескоференция преди старта на
Коментари Харесай

Гришо: Няма да се хвърлям в много турнири в началото на годината

Григор Димитров и националите ни дадоха прескоференция преди старта на ATP Cup в Сидни. Първата ни ракета изясни, че няма да се подлага на в допълнение напрежение и "да се хвърля " във всички шампионати още при започване на сезона. Григор още внимава поради тежката травма в рамото, която месеци наред му пречеше да играе пълностоен тенис.

"Ще бъде година, която ще си припомням до края на живота ми ", сподели Гришо. "Тялото ми се усеща сносно в този момент. Все още следя под лупа доста огромна част от работата ми и от това, през което преминавам. Определям ритъма си по верния метод ", разяснява първата ни ракета.

"Няма да избързвам и да играя прекалено много шампионати в ранната фаза на сезона. Ще се грижа за тялото си. Това е приоритет номер едно ", показа международният №20.

"Очевидно, не се състезавах пълноценно в първите четири месеца от 2019 година и това сложи пред мен доста подозрения, изпаднах обратно в ранглистата. Но в това време бях кадърен да се възстановя, колкото се може по-бързо и в този момент се надявам, че съм в позиция, от която мога единствено да се усъвършенствам. Наистина ще се съсредоточа върху това ", продължи Димитров.

Гришо влиза в ролята на играещ капитан за България на ATP Cup, а Димитър Кузманов открива конкуренцията за нашите с Англия с дуел против Камерън Нори на следващия ден (3 януари). Мачът сред вторите ракети на двете страни в шампионата ще стартира в 8:30 часа българско време, а след 10 часа на корта излизат Гришо и водещият играч на британците Кайл Едмънд.

"Няма подозрение, че това е предизвикателство. Винаги ми е било фантазия да бъда от другата страна и мисля, че да си треньор в никакъв случай не е елементарно. Не знам дали ще бъда добър треньор. Мога единствено да споделям опита си и визията си с другите момчета ", добави Гришо.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР