Григор Димитров и Миомир Кецманович доиграват двубоя от втория кръг

...
Григор Димитров и Миомир Кецманович доиграват двубоя от втория кръг
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Григор Димитров - Миомир Кецманович, 6:4, 2:1

Григор Димитров и Миомир Кецманович доиграват дуела от втория кръг на Мастърс 1000 шампионата в Монте Карло.

Срещата стартира в сряда следобяд, като при резултат 6:4, 2:1 в интерес на Димитров беше прекратена поради дъжд.

До този миг Гришо и Кецманович са срещали единствено един път - през 2021 година на твърдите кортове в Акапулко, Мексико, където българинът печели безапелационно с 6:4, 6:2.

Ако Димитров още веднъж успее да се оправи със съпротивата на 66-ия в света сърбин, във етапа на осминафиналите го чака двубой против някой всред поставеният под №7 Холгер Руне и индиеца Сумит Нагал.

Припомняме ви, че в първия си дуел в Монте Карло преди два дни. В същото време пък през вчерашния ден

Коментар онлайн:

ПЪРВИ СЕТ:

1:0 Григор Димитров стартира срещата със сервис-гейм на 15 и открива резултата. Българинът загуби единствено едно разиграване, при което позволи провокирана неточност от форхенд.

1:1 Труден гейм за Кецманович, който той въпреки всичко съумя да вземе. Григор Димитров стартира мощно и поведе с 30:0 и по-късно 40:15. Сърбинът отрази двете поредни точки за пробив, а малко по-късно Димитров стигна до трети брейк-бол, при който можеше да нападна втория сервис на Кецманович. Сърбинът обаче още веднъж се оправи и в последна сметка завоюва гейма си.

1:2 Първи пробив в мача, който е дело на Кецманович. Сърбинът взе подаването на Димитров на 0, само че и Григор " оказа помощ " с две двойни неточности. Предстои първа пауза в мача, след която Кецманович ще сервира за затвърждаване на преднината.

1:3 Втори следващ гейм на 0 на сметката на Кецманович. Сърбинът е в серия от 11 поредни точки на сметката си - серия, която стартира още във втория гейм.

2:3 Григор Димитров обърна гейма от 15:30, като още веднъж беше позволил двойна неточност. Българинът стопира серията на Кецманович и още веднъж се приближава единствено на гейм от сърбина.

3:3 Григор Димитров стартира гейма със страховит минаваш удар от форхенд, а след това стигна и до преднина 40:15, която му обезпечи нови две точки за връщане на пробива. След хитра игра обаче Кецманович съумя да стигне до тъждество. След бекхенд върху линията Димитров получи трети късмет за пробив, който осъществя след зрелищна офанзива към мрежата.

4:3 Началният удар най-сетне пристигна на помощ на Григор Димитров и му обезпечи няколко бързи точки от сервис, с което и гейм на 0 преди следващата пауза в сета. Димитров още веднъж е напред в резултата.

4:4 Кецманович беше подложен в неприятната обстановка да е на две точки от още един изгубен сет, откакто изоставаше с 0:30. Сърбинът обаче съумя да се стабилизира и да прекъсне серията на Димитров, изравнявайки резултата – по 4 гейма след 34 минути игра.

5:4 След две изумителни топки по линиите, Кецманович поведе с 30:0. Димитров обаче обърна развоя на гейма и взе подаването, като по този метод принуждава Кецманович да сервира за оставане в сета след паузата.

6:4 Григор Димитров направи нов пробив и завоюва първия сет след 45 минути игра. Българинът стигна до преднина 40:15, а в основния миг Кецманович позволи двойна неточност и загуби подаването си, с което и сета. Нещо повече – Димитров получава преимуществото да сервира първи през втората час.

ВТОРИ СЕТ:

Над Монако още веднъж заваля и на този стадий не е ясно дали мачът ще продължи или краткотрайно ще бъде пресечен. Тенисистите са на корта, съдиите ревизират положението на линиите. В последна сметка, след 3-4 минути съмнение, срещата продължава.

1:0 Вторият сет стартира с бърз сервис-гейм на 15 на сметката на Димитров, който усилва серията си. След промяна на полетата на сервис застава Кецманович.

1:1 Кецманович взе подаването си и стопира серията от три поредни гейма на сметката на Димитров. Резултатът във втората част е подравнен – по гейм за двамата.

2:1 Гейм на 30 за Григор Димитров. Предстои първа пауза в сета, след която ще сервира Кецманович.

В ТОЗИ МОМЕНТ НАД МОНАКО ЗАВАЛЯ ПО-СИЛНО И МАЧЪТ ВРЕМЕННО Е ПРЕКЪСНАТ.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР